A Fujitsu többfelhős internetes biztonsági csomaggal lép piacra

forrás: Prím Online, 2019. október 27. 15:16

A Fujitsu napokban bevezetett többfelhős biztonsági szolgáltatásportfóliójával a szervezetek úrrá lehetnek a többfelhős környezetek mind összetettebb biztonsági kihívásain. 

Az új, felhőspecifikus és felhőagnosztikus biztonsági kontrollmechanizmusok javítják az adatok ellenállóképességét, rendelkezésre állását és sértetlenségét. A Fujitsu felhőkörnyezetekhez kínált, új menedzselt biztonsági szolgáltatásai a komplex többfelhős környezetekben is lehetővé teszik a vállalati szabályzatok egységes alkalmazását és kezelését. Az ügyfelek szabadon összeválogathatják különféle szolgáltatók legjobb felhőmegoldásait anélkül, hogy ennek általános biztonsági állapotuk látná kárát.

 

A Fujitsu új felhőbiztonsági szolgáltatáskínálatában személyazonosság-kezelő, hozzáférés-szabályozási, adatbiztonsági, egységes végpont-biztonsági, egységes fenyegetéskezelési és biztonsági monitorozó szolgáltatások szerepelnek. Ezek a szolgáltatási elemek a felhőszolgáltatók által nyújtott szokásos biztonsági kontrollmechanizmusokat optimalizálva és felhőagnosztikus biztonsági szolgáltatásokkal kiegészítve lehetővé teszik, hogy a szervezetek ne kössék magukat egyetlen konkrét felhőplatformhoz. 

 

A felhőagnosztikus adattitkosítás mellett a Fujitsu új ajánlata felhőbiztonsági állapotkezelést (Cloud Security Posture Management) is biztosít, amely révén az ügyfelek folyamatosan értékelhetik és orvosolhatják a potenciális biztonsági kockázatokat. A nagyvállalati adattikosítási szolgáltatás több felhőt lefed, és kulcskezelési és adattitkosítási szolgáltatásokat is nyújt a virtuális szerverekhez, fájlokhoz, mappákhoz, adatbázisokhoz és alkalmazásokhoz. A biztonsági konstrukció emelt szintű védelmet biztosít a Cloud Access Security Broker (CASB) szolgáltatásokkal támogatott felhőfeladatok és egyes Microsoft Office 365 csomagok számára. 

 

 

A többfelhős internetes biztonság kihívásának kezelése 

Egyre meghatározóbbak a piacon a többfelhős stratégiák. A Fujitsu IT-döntéshozók körében végzett 2018/19-es Fujitsu State of Orchestration felmérése megerősítette, hogy a nagyvállalatok napjainkban átlagosan kilenc felhőszállítót vesznek igénybe, és a szervezetek közel kétharmada arra számít, hogy a többfelhős működés még hangsúlyosabb szerepet fog kapni IT-architektúrájában a következő két évben. 

 

Figyelembe véve a felhőplatformok bővülő körét és a felhőszolgáltatók által kidolgozott új technológiák, szolgáltatások és képességek bevezetésnek gyors ütemét, a komplexitás erősödésére számíthatunk. Ebből eredően a biztonsági megfontolásoknak és szabályzatoknak rugalmasan kell igazodniuk az elvégzendő feladatokhoz – változatlan biztonsági szinten, garantálva a feladatok védelmét és egységes titkosítását. 

 

Ahogy az ügyfelek egyre mélyebbre jutnak a felhő alkalmazásában – a szolgáltatásként nyújtott infrastruktúrától (IaaS) a szolgáltatásként nyújtott platformon (PaaS) keresztül a szolgáltatásként nyújtott szoftverekig (SaaS) –, egyre nagyobb felelősség hárul a felhőszolgáltatókra a beágyazott biztonság terén. A többfelhős biztonsági szolgáltatások új portfóliójával a Fujitsu felhőagnosztikus biztonsági ellenőrzőmechanizmusokkal egészíti ki a felhőnatív kontrollt. Ezek a szolgáltatások megújítják és önállóbbá teszik a biztonsági működést, javítják a többfelhős környezetek átláthatóságát, és megakadályozzák az egymástól potenciálisan izolált felhőszigetek kialakulását. 

 

A szükséges szakértelem a globális informatikushiány idején 

Mivel a legtöbb szervezetnél problémát jelent a képzett informatikus szakemberek hiánya, rendkívüli fontos számukra, hogy fejlett internetes biztonsági szakértelemhez jussanak és azt is fenn is tudják tartani. A Fujitsu többfelhős menedzselt biztonsági szolgáltatásai, a fejlett fenyegetéskezelő központból nyújtott, fenyegetéselemzéssel támogatott fenyegetési intelligencia és a reagálási szolgáltatások, több mint 40 év állami és magánszektorbeli internetes biztonsági tapasztalatait hasznosítják. A különféle felhőszolgáltatókkal folytatott együttműködésnek köszönhetően a Fujitsu tanácsot tud adni ügyfeleinket az egységes többfelhős biztonság megteremtése szempontjából legjobb stratégia kidolgozásához. A többfelhős biztonsági szolgáltatások független szervezetek által is elismert képességekre épülnek. Ezt bizonyítja, hogy a Fujitsu rendszeresen szerepel a menedzselt biztonsági szolgáltatások piacáról készült, vezető globális MSS-szolgáltatókat rangsoroló Gartner Magic Quadrant listán. 

 

„Tekintettel arra, hogy a többfelhős működés központi szerepet játszik a digitális átalakulási projektekben, a Fujitsu azt javasolja, hogy a vállalatok az első pillanattól foglalkozzanak az internetes biztonsággal, gondoskodjanak az önálló adatbiztonságról, és ne kötelezzék el magukat egyetlen felhőszolgáltató mellett. A Fujitsu a technológián felülemelkedve, 360 fokos képet ad a szervezet biztonsági állapotáról, hogy az embereket, a folyamatokat, a megfelelést és a szabályzóhatósági követelményeket egyaránt figyelembe véve, megvalósulhasson a teljes körű biztonság. Új többfelhős biztonsági szolgáltatási portfóliója gondoskodik az adatok ellenállóképességéről, rendelkezésre állásáról, sértetlenségéről és titkosságáról, kielégítve ezzel a többfelhős környezetek legfontosabb követelményeit” – nyilatkozta Rob Norris, a Fujitsu digitális technológiai szolgáltatásokért és nagyvállalati internetes biztonságért felelős alelnöke. 

 

A többfelhős környezet biztonsági állapotának átfogó értékeléséhez a Fujitsu három fő kockázati zónára összpontosít. Az első a felhő, ahol a kockázatok rejtve maradhatnak a felhasználó szervezet szeme elől. A második zóna a belső incidenseké – ide tartoznak a véletlen konfigurációs hibák, az ártó szándékú belső fenyegetések és a bonyolult előírásoknak való folyamatos és naprakész megfelelés igénye. A harmadik zónát a külső kockázatok alkotják – pl. a fiókok feletti kontroll illetéktelen megszerzése, kártevők bejuttatása, nulladik napi fenyegetések kiaknázása vagy a ‘social engineering’ módszere, amikor manipulatív lélektani ráhatással veszik rá a munkavállalókat a biztonsági szabályok megsértésére vagy titkos információk kiadására. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu új többfelhős biztonsági szolgáltatásportfóliója közvetlenül a Fujitsutól érhető el az észak- és nyugat-európai régióban (Egyesült Királyság, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Írország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország), az igénybe vett szolgáltatásoktól függő áron. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05