Újra jön az Open Academy

forrás: Prím Online, 2019. november 6. 13:21

November 22-én a megszokott értékekkel és koncepcióval tér vissza az Open Academy. Új helyszínen, az ELTE Harmónia termében ismét naprakész és magas színvonalú előadásokkal várják a szoftverfejlesztő szakembereket.

A Google előadásának keretében szó lesz majd napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő területéről, a Machine Learningről, és arról, hogyan tudják az előnyeit kiaknázni azok a szakemberek is, akik egyelőre csak ismerkednek ezzel az új tudománnyal. A Skyscanner software engineere, Czap Balázs a skálázható microszervizek működtetését fogja bemutatni, a helyszínt biztosító ELTE munkatársa, Révész Ádám pedig a Kubeless alapú elosztott rendszerekről beszél majd. Takács András a Commsignia alapítója szintén aktuális és napjainkban megkerülhetetlen témával készül, előadásából kiderül, mi az a V2X (vehicle-to-everything) technológia és miért megkerülhetetlen a kooperatív közlekedés manapság. A biztonságos API fejlesztés világába nyújt mélyebb betekintést a Balasys munkatársa, Bauer Péter, Lehóczky Zoltán a Lombiq Technologies alapítója pedig a nyílt forráskódú Orchard rendszert mutatja be a hallgatóságnak.

 

Az Open Academy helyszínét mindig egy egyetem biztosítja, és minden sallangtól mentesen fókuszál a lényegre: a tudásmegosztásra. Nincsenek marketing előadások, nincs catering, és a helyszín is szakmai együttműködés keretében áll rendelkezésre. Ami viszont van, az egy csokor valódi tudást adó előadás, a legforróbb témákban, késő délutántól késő estig.

 

A 2011 óta működő Open Academyt a Balabit alapította. A céget az elmúlt évben – az egyik legsikeresebb magyarországi startup exit eredményeként – felvásárolta az amerikai székhelyű One Identity. A vállalat hazai fejlesztőközpontjai a One Identity legnagyobb R&D központjai lettek, így az innováció elősegítése és a tudás megosztása továbbra is kiemelt jelentőséggel bír. Örömmel jelentjük be, hogy a korábbi Open Academy hagyományok mentén, a One Identity kiemelt szponzori támogatásával, mostantól stratégiai együttműködés keretében a Talentera szakmai közössége szervezi az Open Academy rendezvényeit.

 

A Talentera számos ingyenes rendezvény, tréning, meetup, workshop és konferencia házigazdája, így az Open Academy továbbra is megfelelő szakmai háttérrel és a megszokott közvetlen hangvételben folytatódhat. A cél nem kevesebb, mint évente kétszer minél több IT szakembert ültetni vissza az iskolapadba a life-long-learning szellemében.

 

A Talentera egy ingyenes karrierszolgáltatás, amely tréningeket, közösségi eseményeket, karrier tanácsadást és munkaügyi supportot nyújt a karrierjüket agilisen építő szakemberek számára.

 

Friss ötletekkel és a legújabb technológiákkal foglalkozó előadásokkal várnak minden érdeklődőt november 22-én, pénteken 17 órai kezdettel az ELTE Harmónia termében az Infoparkban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50