A garázskapu redőny dicsérete

forrás: Prím Online, 2019. november 15. 14:09

A garázs az épületeknek az a része, amelyikre méltatlanul kevés figyelem jut. Pedig ha nem igyekszünk szépen kialakítani ezt a területet, könnyen egy sivár, “ipari” látványt nyújtó részlettel leszünk gazdagabbak. A kényelmes kialakítású és megjelenésű garázsra viszont mindannyian büszkék lehetünk - akkor is, ha csak egy egyszerű, családi autó parkol a garázskapu redőny mögött. 

 

A garázskapu redőny előnyei

 

Nem véletlenül emlegettünk garázskapu redőnyt. Ez ugyanis az egyik legmodernebb szerkezet, amelyet a garázsban nyílászáróként alkalmazhatunk. A megfelelően felszerelt és karbantartott szerkeszet pedig nem csak szép, de kényelmes és biztonságos is. 

 

A garázsok tervezésénél a legfontosabb szempont, hogy kényelmesen tudjunk ki- és beállni az autóval. Kevesen vannak olyan szerencsés helyzetben, hogy erre korlátlan hely áll rendelkezésre, ezért legtöbbször olyan ajtókialakítást kell választani, amelyik ezt figyelembe veszi. A garázskapu redőny felfelé nyílik, alig foglal el plusz teret, így ideális megoldás.

 

 

Szép és biztonságos

 

Az alumínium lamellás garázskapu redőny az egyik legjobb elérhető nyílászáró a piacon. Tartós és masszív, így sok helyen akár betörésvédelemre is használják. A keskeny lamellák teljesen zárnak, így hőszigetelés szempontjából is előnyösek, ráadásul többféle árnyalatban kaphatók, így jól illeszthetők az épület, a vakolat színeihez.

 

A Redőny Diszkontnál elérhető garázskapu redőnyt távirányítással is fel lehet szerelni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ajtó nyitásához nem kell kiszállni az autóból. Ha fűtjük a garázst, ezzel kellemetlenséget, időt és pénzt is megtakarítunk hosszú távon. A távirányítás az idősebb vagy mozgásukban korlátozott embereknek is hatalmas segítség lehet. Az ajtót könnyű mozgatni, biztonságosan és gyorsan használható. 

 

Tér és funkció

 

A nyíló-, toló- vagy harmonika típusú ajtók esetében nagy probléma, hogy maga a szerkezet sok helyet foglal el nyitott állapotban is. Nem mindegy, mekkora területet kell szabadon hagyni a garázs mellett ahhoz, hogy nyugodtan működtethessük a kaput. Az is számít, hogy a nyitott ajtó körüli teret használhatjuk-e tárolásra, a műhelyként használt garázsban tudunk-e mozogni, nyugodtan dolgozni.

 

Az automata garázskapu redőny felfelé mozog. Be tudunk menni a garázsba akkor is, ha az autó előtte parkol, mert vendég érkezett, vagy mert kiálltunk, hogy bent legyen hely nyugodtan dolgozni, barkácsolni. A mennyezet felé összegyűlő lamelláknak köszönhetően az ajtó melletti tér is jól kihasználható, így praktikusabban tudjuk üzemeltetni a garázst. A szerkezet gyorsan és viszonylag csendesen működik, így a hajnali indulásnál sem ébresztjük fel a házban alvókat. 

 

A garázskapu redőny kényelmes, biztonságos és esztétikus megoldás. A modern megjelenésű épületekben az egyik legjobb választás a régi típusú nyílászárók helyett.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09