Konferencia a digitális edukációról a Da Vinci TV-vel

forrás: Prím Online, 2020. január 22. 10:37

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? Mit jelent az élménypedagógia? Miért fontos a nyitottság a digitális módszerek felé, s melyek ezek közül a valóban hatékonyak? Hogyan emelhető be a digitális személet az osztályterembe? A Da Vinci TV digitális edukációs workshopján többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ január 30-án. A kezdeményezés kiemelt partnere a Telekom.

A diákok kommunikációs nyelve egyértelműen az online tér felé mutat. A felnőtteknek úgy kell tanítaniuk, hogy az élmény legyen, ehhez pedig a digitális tér már nem mellőzhető. Ráadásul megszűnik önálló tárgy lenni a mozgóképkultúra és médiaismeret, vagyis a médiahasználattal kapcsolatos kompetenciák erősítése a jövőben minden tantárgyat át kell, hogy szőjön. Ezért most különösen fontos, minél több pedagógus tanulja és tanítsa meg jól használni az okoseszközöket és tartalmakat. 

 

Az oktatási Da Vinci TV-csatorna ezért inspiráló szakmai eseményre hívja a pedagógusokat január 30-án délután. Az ingyenes workshop fókuszában a digitális oktatás áll. Szakmai "jó gyakorlatokkal", módszerekkel és újfajta pedagógiai szemlélettel várják a megújulni kész tanárokat, szakembereket. Emellett bemutatják az ősszel elindult Legyél Te is Da Vinci Tanár program eddigi eredményeit, pályamunkáit, illetve ismét lehetőséget biztosítanak a csatlakozásra. Exkluzív tartalmak, oktatási innovációk, és nem utolsó sorban tapasztalatcsere várja a tanárokat, óvodapedagógusokat, múzeumpedagógusokat és pedagógushallgatókat.  Minden résztvevő oktatási csomagot és exkluzív digitális hand outot kap.

 

„A 21. században nélkülözhetetlen kompetenciák, úgy mint a kreativitás, az együttműködés, a problémamegoldó-készség és a digitális kompetencia fejlesztése elengedhetetlen. Emellett meg kell tanítani a tanulmányokhoz kapcsolódó ismeretszerzésre is használni az okoseszközöket.” - fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője, a Da Vinci TV-csatorna magyarországi nagykövete. A Da Vinci Tanár konferencia szakértői közt tudhatja Balatoni Józsefet, alias Jocó bácsit is, akit az ország leginkább merész élménypedagógiai módszereiről ismer. „Előfordul, hogy nem tudom mindig a pontos választ, akkor csoportokban elővesszük a telefonokat, és megkeressük a helyes választ, és utána megfelelő kontextusba helyezzük. Én azt vallom, hogy az a jó, ha a gyerek kérdez, mert akkor involvált, motivált és érdekli, amit tanulunk. Hiszem, hogy el kell rugaszkodnunk kicsit a frontális, offline oktatástól.” – fogalmaz Jocó bácsi.

 

„Oktatási-ismeretterjesztő csatorna lévén ezúttal a pedagógusokat szólítjuk meg. Rendezvényünkkel szeretnénk motiválni az erre nyitott tanárokat, hogy hatékonyabban, és valóban élményszerű módon oktassanak.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media Gmbh. tulajdonos ügyvezetője. 

 

 

A konferencia előadói:

  • Joós Andrea, tanár, az Élménybiológia tudománynépszerűsítő felület megalapítója, főszerkesztője
  • Balatoni József, alias Jocó bácsi, történelem tanár, Jocó bácsi világa megalapítója
  • Fegyverneki Gergő tanár, tréner, digitálispedagógia-szakértő, módszertanácsadó 
  • Tibenszky Moni Lisa, a Da Vinci TV-csatorna magyarországi nagykövete, a Felelős Szülők Iskolája alapítója

 

A Legyél Te is Da Vinci Tanár program kiemelt partnere a Telekom.

A rendezvény kiemelt szakmai partnere a Felelős Szülők Iskolája.

Időpont: 2020. január 30. (csütörtök) 14:00 - 17:00

Helyszín: Magyar Telekom Székház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.)

Regisztráció: https://bit.ly/35Vk1O0

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05