A Fujitsu és a Qumulo közös nagyvállalati fájltároló megoldásokkal lép piacra

forrás: Prím Online, 2020. január 29. 13:17

A strukturálatlan adatok mennyiségének robbanásszerű növekedése a digitális kor egyik legnagyobb kihívása. A digitális vállalkozások egyre több olyan információt kezelnek, amelyeket különféle helyszíneken és alkalmazásokban kell tárolni és elérni. A Fujitsu a hibridfelhő-alapú adattárolás egyik vezető vállalatával, a Qumulóval* közösen azon dolgozik, hogy egyszerre tudja biztosítani ügyfeleinek a horizontálisan bővíthető (scale-out) helyi NAS-tárolók biztonságát és megbízhatóságát és a felhőalapú adattárolás rugalmasságát és költségelőnyeit.

Az új partnerkapcsolatnak köszönhetően a szervezetek könnyebben megbirkózhatnak a minden eddiginél gyorsabb ütemben keletkező, folyamatosan duzzadó adattömeggel. A Fujitsu a Qumulo hibridfelhő-alapú adattárolási szoftverét saját portfóliójába beépítve olyan modern fájltároló megoldást hoz létre, amellyel a strukturálatlan adatok konszolidálhatók, láthatóvá tehetők, feldolgozhatók és tartósan megőrizhetők.

 

Az adattömeg példátlan növekedésének hátterében főként a multimédiás tartalom, a térfigyelő kamerák, a lézeralapú távérzékelés (LIDAR), a diagnosztikai képalkotás és az IoT terjedése áll. A strukturálatlan adatokat gyakran eltérő földrajzi helyszíneken tárolják (a hálózat peremén, középpontjában vagy éppen a felhőben), így az IT-vezetők nehezen tudják ezeket az adatokot online elérhetővé tenni – az egyes alkalmazások számára megfelelő sebességgel. 

 

A strukturálatlan adatok mennyisége várhatóan megháromszorozódik

A Gartner elemzőcég előrejelzése szerint a vállalatoknál átlagosan háromszoros növekedés várható a tárolt strukturálatlan adatok mennyiségében 2019 és 2024 között**. Ez különösen nagy problémát jelent a régebbi horizontálisan és vertikálisan bővíthető (scale-out és scale-up) tárolómegoldások számára, amelyek nem a jelenlegi adatvolumen, fájltípusok, alkalmazások, feladatok és osztott környezetek támogatására készültek. 

 

„A vállalatoknak többé nem kell több megoldást telepíteniük a strukturálatlan adatkörnyezet skálázhatóság, teljesítmény és felhőkapacitás terén támasztott követelményeinek teljesítéséhez” – mutatott rá Gregg Machon, a Qumulo globális értékesítési csatornákért felelős alelnöke. „A Qumulo hibrid fájltároló szoftverét úgy alkottuk meg, hogy hatékony, nagy teljesítményű és gazdaságos hozzáférést nyújtsanak az adatokhoz a felhőalapú és az adatközpontban futó alkalmazások számára. Most azon dolgozunk, hogy elérhetővé tegyük a Fujitsu hűséges felhasználói közössége számára a két vállalat közös innovációját.”

 

A Qumulo szoftverével a Fujitsu felhőnatív tárolóvá alakítja a nagyvállalati scale-out hálózatot. Ez összhangban áll a Fujitsu filozófiájával, mely szerint a vállalat a digitális átalakulás központi elemeként, egykapus támogatást kínál ügyfeleinek minden adattárolási és adatvédelmi igény kielégítésére.

 

„A Qumulóval kiépített partneri együttműködéssel a Fujitsu az adatközponti tárolók teljesítménybeli, biztonsági és nagyvállalati funkcióit kiterjesztve lehetővé teszi, hogy ezek a megoldások natív módon fussanak a hibrid IT-környezetben. Zökkenőmentesen automatizáljuk az adatok helyszíni és felhőkörnyezetek közötti mozgatását – eltávolítva ezzel a digitális átalakulás útjában álló egyik fő akadályt. A helyszíni és felhőalapú adattárolás megfelelő kombinációjával ügyfeleink jelentős költségmegtakarítást érhetnek el hosszú távon” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu Europe termékkategóriáért felelős vezetője.

 

A Fujitsu és a Qumulo lehetővé teszik a fájltároló fürtök problémamentes skálázását az adatközpontban és a felhőben. A Qumulóval kiépített partnerkapcsolat révén a Fujitsu ügyfelei egyszerűbben, zavarmentesen skálázhatják fájltároló fürtjeiket. Ráadásul az összes adatot valós időben láthatják és felügyelhetik. 

 

__________________

* A Gartner nemrég a „vezetők “(leaders) szegmensébe sorolta a Qumulót az osztott fájlrendszerek és az objektumalapú tárolás piacáról készített Magic Quadrant felmérésében (Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage). A felmérés szerzői: Julia Palmer, Raj Bala és Chandra Mukhyala

** Forrás: Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage, 2019. szeptember 30.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05