A Codecool marketingigazgatója a PROGmasters vezetője lett

forrás: Prím Online, 2020. február 4. 11:56

Februártól társ-ügyvezetőként felel a junior szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó PROGmasters irányításáért Bonyhádi Gábor, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, a Codecool programozóiskola volt marketingigazgatója.

Bonyhádi Gábor 15 év szakmai tapasztalattal rendelkezik. A 37 éves marketingszakember tanulmányait követően két társával reklámügynökséget alapított, amely a hazai piacon elsőként honosította meg többek között a gerillamarketinget, és alkalmazott vírusvideókat. A reklámügynökségi karriert követően Bonyhádi Gábor startupok alapításával és felfuttatásával foglalkozott. Ezek közül ma is működő vállalkozása a felsőoktatásban dolgozó tanárok értékelésére szolgáló, a magyar egyetemisták és főiskolások többsége által használt Markmyprofessor.com oldal. A szakember később, másfél éven keresztül volt a Szamos Marcipán marketingigazgatója, majd öt éven keresztül – a Codecool CMO-jaként – részt vett a hazai programozói bootcamp piac felépítésében, és a Codecool hazai és közép-európai terjeszkedésének lebonyolításában. Bonyhádi Gábor 2012 óta a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.

 

Az elmúlt négy évben több mint hússzorosára bővült itthon az intenzív és gyakorlatorientált képzés keretében szoftverfejlesztő szakmát adó tanfolyamok diákjainak száma. Az úgynevezett bootcampek segítségével idén már nagyjából ezer, főként 21 és 45 év közötti életkorú diák kezdhet új karriert programozóként néhány hónap tanulás után. 

 

„A szoftverfejlesztők iránti munkáltatói kereslet folyamatosan bővül hazánkban is, ráadásul 2030-ra a jelenlegi munkakörök 52 százaléka lesz automatizálható a jelenleg már ismert technológiákkal, ezért óriási lehetőséget kínál a PROGmasters számára a munkavállalók átképzése a digitálisabb, akár fejlesztői tudást igénylő munkakörökbe” - mondja Bonyhádi Gábor, a PROGmasters társ-ügyvezetője. 

 

„Bonyhádi Gábor a bootcampek piacának hazai úttörői közé tartozik, aki jól ismeri az üzleti modellünket és a szektorunkat, emellett komoly menedzsment tapasztalattal rendelkezik. Gábor csatlakozása is támogatja azon stratégiai célunk elérését, hogy egy éven belül a jelenlegi szint duplájára növeljük végzett hallgatóink, valamint a számukra állást kínáló partnercégeink számát, így a továbbiakban is dinamikus növekedési pályán tartsuk a PROGmasterst” - teszi hozzá Filep Szabolcs, a PROGmasters társalapítója és vezetője.

 

A PROGmasters egy szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó budapesti programozóiskola, amely állásgaranciát kínál végzett hallgatói számára, akik havi bruttó 350 és 450 ezer forint közötti kezdő fizetésért tudnak elhelyezkedni junior szoftverfejlesztőként. A PROGmasters tanfolyamain az elmúlt 3 évben közel 150 diák végzett, akik számára az iskola olyan partnereinél talált junior programozói munkát, mint például az Accenture, a Nokia, a GE Healthcare, az Ericsson vagy a Morgan Stanley.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05