Az ABB és a Porsche együttműködésre lép az e-mobilitás piacán

forrás: Prím Online, 2020. február 10. 11:49

Az ABB, vezető ipari technológiai vállalat a Porsche autógyárral közösen jelentette be új, exkluzív partnerségi együttműködését az e-mobilitás fejlesztése területén. A többszintű megállapodás részeként az ABB a TAG Heuer Porsche Formula E csapat hivatalos támogatójává válik. A Porsche Motorsport idén az első versenyévét tölti az ABB FIA Formula E bajnokságban, az ABB pedig harmadik éve működik közre névadó partnerként az első teljesen elektromos üzemű világverseny-sorozatban.

A bejelentésre az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik szezonjának harmadik futama előtt került sor a chilei Santiagóban, az ABB elnök-vezérigazgatója, Peter Voser, a Porsche AG kutatás-fejlesztési igazgatótanácsának tagja, Michael Steiner, valamint a Porsche Motorsport alelnöke, Fritz Enzinger jelenlétében. Voser, Steiner és Enzinger később hivatalosan leleplezték a legújabb Porsche versenyautót, mely elöl és hátul az ABB jól ismert logóját viseli.

 

 

„Az ABB egy világcég, és az elektromos gyorstöltők terén piacvezető. Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól egy ilyen vállalat kiemelt partnerünk lehet, és a jövőben támogat bennünket ügyfeleink e-mobilitási igényeinek kielégítésében” – mondta Michael Steiner. „Mindez további hangsúlyt ad a Porsche Mission E stratégiájának, melynek része egy 6 milliárd eurós e-mobilitás befektetés 2022-ig.”

 

„Az ABB FIA Formula E bajnokság több, mint pusztán verseny – elektromos mobilitási technológiáink próbaterepeként is működik, hozzájárulva szénlábnyomunk csökkentéséhez és egy tisztább világhoz” – mondta Voser. „És ki lehet ebben jobb partner, mint a Porsche, amely az autóipar ikonikus prémiummárkájának számít? Együtt biztosan előmozdítjuk majd az elektromos mobilitás fejlődését.”

 

Az ABB és a Porsche megegyeztek gyorstöltők telepítéséről a Porsche Központokban és egyéb középületeknél Japánban. Az első így telepített rendszer várhatóan 2020 közepén áll üzembe. Emellett az ABB Formula E svájci nagykövete, Simona De Silvestro került a TAG Heuer Porsche Formula E csapat teszt- és fejlesztő pilótaülésébe.

 

 

Balról jobbra: Peter Voser (elnök-vezérigazgató, ABB), Michael Steiner (kutatás-fejlesztési igazgatósági tag, Porsche AG)

 

Balról jobbra: Fritz Enzinger (alelnök, Porsche Motorsport), Andre Lotterer (pilóta), Simona de Silvestro (teszt- és tartalék pilóta, ABB nagykövet), Neel Jani (pilóta), Peter Voser (elnök-vezérigazgató, ABB) 

 

Balról jobbra: Andre Lotterer (pilóta), Simona de Silvestro (teszt- és tartalék pilóta, ABB nagykövet), Neel Jani (pilóta)

 

Az ABB Formula E egyre növekvő globális elterjedése kiváló terep az innovatív technológiák bemutatására, amely egyben a siker kulcsa is a motorsport e fenntartható formájának. Az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik évadában 24 kiváló versenyző küzd egymással második generációs versenyautókban, összesen 10 globális autógyártó képviseletében. A verseny új helyszínei között szerepel a dél-koreai Szöul és az indonéziai Jakarta is. Az ABB globális vezetővé vált az elektromos autók DC gyorstöltő rendszereinek piacán, eddig több mint 13 000 DC gyorstöltőt értékesített több mint 80 országban világszerte.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15