Új nemzetközi rektorhelyettes a Budapesti Metropolitan Egyetemen

forrás: Prím Online, 2020. február 12. 09:27

Új, a Nemzetközi Akadémiai Kapcsolatokért felelős rektorhelyettest nevezett ki a Budapesti Metropolitan Egyetem Kovács István Vilmos személyében. A felsőoktatás-fejlesztésben több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező szakértő feladata elsősorban az intézmény nemzetközi kapcsolatainak bővítése és az intézményben zajló fejlesztési tevékenységek nemzetközi szintre emelése lesz.

Február 1-től új rektorhelyettes felel a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) nemzetközi stratégiájának megvalósításáért. Kovács István Vilmos a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi és innovációs igazgatói székéből érkezett a METU-hoz, jelenleg is tagja az HEInnovate program nemzetközi szakértői csoportjának, társelnöke a Magyar Rektori Konferencia Nemzetközi Bizottságának, valamint a Tempus Közalapítvány nemzetköziesedést értékelő eljárásának szakértője.  

 

Kovács István Vilmos 2016-ig az ELTE Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoportjának helyettes vezetőjeként felsőoktatás-pedagógia szakirányos hallgatók számára oktatott intézmény-menedzsment tantárgyakat. 2009-től felsőoktatási szakértőként számos hazai és nemzetközi felsőoktatási projekt részese volt. 2009-ig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyetteseként a fejlesztéspolitikai tervezésért felelt, ezen belül a felsőoktatás fejlesztését szolgáló kiemelt projektek előkészítésén dolgozott, valamint az OECD és az Európai Unió több szakbizottságában képviselte Magyarországot. Az EU-s csatlakozást megelőző hét évben az Oktatási Minisztérium Európai Integrációs Főosztályának vezetőjeként az ágazat csatlakozási felkészülését irányította, és koordinációjával készültek a 2004-2006-os operatív programok oktatási fejezetei. Pályáját a zuglói Szent István Gimnázium fizikatanáraként kezdte.

 

A Nemzetközi Kapcsolatokért felelős rektorhelyettesi pozícióban Kovács István Vilmos a Budapesti Metropolitan Egyetem nemzetköziesedési céljait, valamint az oktatás terén szerzett tapasztalataira és kapcsolati hálójára építve az intézmény szakmai tevékenységének nemzetközi szintre emelését támogatja.

 

„Kovács István Vilmos személyében olyan felsőoktatási szakember csatlakozik a METU-hoz, aki elkötelezett az oktatás és az egyetemen zajló kutatási tevékenység nemzetköziesítése mellett” – mondta Bachmann Bálint, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora. „Fejlesztési projektekben szerzett tapasztalataira nagyban építhetünk majd myBRAND oktatási programunk kibővítése és az intézmény nemzetközi kapcsolatainak kiterjesztése terén.” 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05