A Markforged bemutatja az első elérhető megoldást tiszta réz 3D nyomtatására

forrás: Prím Online, 2020. február 14. 13:30

A Markforged Metal X költség- és sebességhatékonyságot eredményez a réz megmunkálásában, mivel megkönnyíti az összetett, nagy elektromos- és hővezető képességű alkatrészek kiszámítható gyártását.

A Markforged, mint a fém és kompozit 3D nyomtatók vezető gyártója, ma bejelentette a tiszta réz alapanyagot a Markforged Metal X rendszerhez. Ezáltal a Metal X lett az egyetlen megbízható, megfizethető és biztonságos módja a nagy tisztaságú réz 3D nyomtatásának. A széles körben használt anyag szükség szerinti 3D nyomtatása a termelési és ellátási láncokat hatékonyabbá teheti a felhasználók számára - csökkenti az átfutási időket és az alkatrészköltségeket, valamint kiküszöböli a költséges készletraktározás szükségességét. A mától elérhető, új alapanyaggal a Markforged könnyű és gyors módszert kínál a geometriailag összetett, nagy elektromos- és hővezető képességgel rendelkező rézalkatrészek gyártására.

 

„A réz működteti a világunkat. Mindenhol ott van; az autóinkban, a mobiltelefonjainkban, minden elektromos berendezésben.” - mondta Greg Mark, a Markforged vezérigazgatója és alapítója. „A réz hagyományos megmunkálása drága és kihívást jelentő feladat, emellett más 3D nyomtatási eljárásokkal tiszta formájában nem feldolgozható. Most megkönnyítettük és olcsóbbá tettük a gyártását. A Markforged eljárásával 3D nyomtatott réz nagy változást hoz az autó- és elektronikai ipar számára, és még sok más területen nyitja ki az ajtót az innováció előtt.”

 

Az új anyag a Markforged Metal X rendszerhez érhető el, amely a Markforged szabadalmaztatott megoldása fémek gyors és biztonságos 3D nyomtatására. A réz a legújabb a Metal X már elérhető alapanyagai közül, amelyek között olyan az űrkutatásban is alkalmazott szuper ötvözeteket is találunk, mint például az Inconel 625, a 17-4 PH rozsdamentes acél, a H13 szerszámacél, a D2 szerszámacél és az A2 szerszámacél. A Metal X rendszerek már mind a 6 kontinensen megtalálhatók. Elsősorban olyan alkalmazási területeken van rá szükség, mint például funkcionális prototípusok, szerszámok és szerelvények, valamint gyártóalkatrészek, amelyek mind-mind segítenek az ügyfeleknek a gyártási költségek csökkentésében és az ellátási lánc hatékonyságának növelésében.

 

 

Autóipari ponthegesztés Markforged réz elektródával

"A világ összes autógyára rezet használ a hegesztéshez" - tette hozzá Greg Mark. „A karosszéria különböző pontjainak hegesztéséhez komplex gyártóalkatrészekre van szükség. Az eszközök gyártása több ezer dollárba kerül és hónapokig tartó átfutási idejük is lehet. A Markforged azonban mindezt megváltoztatja azáltal, hogy lehetővé teszi a gyártók számára a réz alkatrészek házon belül gyártását. Így sokkal gyorsabban és lényegesen alacsonyabb költségek mellett maguk képesek előállítani a szükséges munkadarabokat. A Metal X rendszerrel az autógyártók igény szerint kinyomtathatják a szükséges alkatrészeket ahelyett, hogy jelentős készletet raktároznának, valamint képessé válnak olyan új hegesztőszárak tervezésére, amelyek legyártása korábban nem volt lehetséges. "

 

A világ 10 legnagyobb autógyártójából már kilenc dolgozik a Markforged megoldásaival, együttesen több száz ilyen nyomtatót alkalmaznak. A Markforged együttműködött ügyfelei egyikével, hogy mélyreható hegesztési teszteket végezzenek. Több ezer hegesztés után a gyártót teljesen felvillanyozták az eredmények. A nyomtatott rézalkatrészek tesztjei ugyanolyan ellenállást mutattak, mint amit a hagyományos gyártású ponthegesztő szárak esetében mértek. Ennek eredményeképpen megszületett a terv, hogy a 3D nyomtatott alkatrészek használatát a gyártósorra is kiterjesztik. A Markforged additív eljárásának köszönhetően a gépjárműgyártó rendkívüli eredményekről számolt be: az átfutási idők tizenkettedére, a költségek pedig hatodára csökkentek.

 

„Mindig lenyűgözött a Markforged Metal X rendszer mögött meghúzódó technológia, a 3D nyomtatott rézzel szerzett tapasztalataink pedig egészen hihetetlenek - különösen a vezetőképesség és a szerkezeti stabilitás szempontjából” - jegyezte meg a globális autóipari gyártó karbantartási menedzsere. „Most, hogy sikeresnek értékeltük a hegesztési teszteket, azt tervezzük, hogy kibővítjük a fémnyomtatási kapacitásunkat. A 3D-s réz nyomtatás gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás számunkra, mint a megmunkálással készülő, összetett alkatrészek beszerzése volt. Úgy becsüljük, hogy csupán egyetlen Metal X rendszer használata is jelentősen csökkenti a gépleállás veszélyének való kitettségünket, illetve évente 200 000 dollárral lefaragja a raktározási költségeinket.”

 

 

A Markforged réz alapanyag előnyei

  • Magas hő- és elektromos vezetőképesség: 350 W / mK-nél nagyobb hővezetési tényező és 84% IACS elektromos vezetőképesség
  • Komplex, szigorú tűrésű alkatrészek konzisztens, biztonságos és költséghatékony gyártása a Metal X rendszerrel
  • A réz alkatrészek házon belüli gyártásával az átfutási idők néhány napra csökkennek

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15