Mikor használjunk szemcseppet vagy fülcseppet a kutyánknak?

forrás: Prím Online, 2020. február 14. 15:43

Mivel számos érdekes információt olvasni a kutyák fülének és szemének a tisztán tartásától, így mi is összefoglaljuk röviden.

A kutya fülét is ápolni kell

 

Négylábú kedvencünk fülét alapvetően nem kell nekünk tisztítani, ha az egészséges. Mivel, ahogy az nálunk is tapasztalható, a fülben mindig található bizonyos mennyiségű fülzsír, ami időnként távozik, így ebben az esetben szükségtelen bolygatni a hallójáratot. Arról nem is beszélve, hogy a fülben található rengeteg hasznos baktérium, ami felel a kutya egészségéért. Persze ha nem rendszeresen tesszük, akkor bizonyos esetekben nyugodtan kiöblíthetjük a kutyánk fülét egy kis speciális fülmosó folyadékkal. 

 

Amennyiben gyulladás következik be a fülben, akkor természetesen azonnal meg kell kezdeni az állatorvos által javasolt kezelést.

 

 

Ha baj van

 

Megfigyelhető, hogy a legtöbb esetben a kutyák füle jóval gyakrabban gyullad be, mint a macskáké. Ez főként a hallójárataik különbségéből adódik, na meg persze abból, hogy a hideg, nedves idő hajlamosítja őket az ilyen jellegű betegségekre.

 

Amennyiben fülgyulladás áll fenn, akkor az orvosi kezelést kiegészítendő, szükség lehet otthoni fülmosásra. Ehhez használhatunk orvosi fülmosó folyadékot, de akár az erre szakosodott webáruházból rendelt fülmosót is.

 

A Beaphar fülmosó készítmény tökéletesen alkalmas arra, hogy időnként eltávolítsuk a segítségével a kutyánk füléből a felesleges fülzsírt. 

 

A kutya szemének a tisztítása

 

A kutyák szeme is igényel néha egy kis speciális tisztítást. Főleg akkor hangsúlyos a kérdés, ha gyakran csipásodik, azaz a szem alatti szőr el is színeződik a szem váladékától. Ezt megelőzendő, a szemzugba érdemes cseppenteni a szemcseppből naponta egyszer. A rendszeres alkalmazásával még a különböző nagyobb csipa göbök is megszüntethetőek. 

 

Ha nem kényelmes a szemcsepp használata, akkor akár a szemtörlő kendőt is meg lehet próbálni, ami szintén hatékony kezelése a váladékozó szemnek.

 

Ha mindezek ellenére sem múlik a panasz, akkor mindenképp a legjobb, ha felkeresünk egy szakorvost. Mivel akár a bolhásodás is okozhat ilyen tüneteket, így arról is meg kell győződni, hogy nem áll fenn. Ha pedig ez sem mutat a megoldásra, akkor minden esetben ki kell deríteni, hogy milyen egyéb ok áll a könnyezés hátterében.

 

Érdekelnek a fül- és szemcseppek? Ne fogd vissza magad, keresd a Kedvence.hu oldalt!


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05