Kilenc hazai nagybankkal kapcsolódik össze a Billingo

forrás: Prím Online, 2020. március 10. 11:45

Tavaly szeptemberben elstartolt a nyílt bankolás az Európai Unióban, aminek köszönhetően a bankoknak kötelező hozzáférést biztosítaniuk a számlainformációkhoz (számlatörténethez) a megfelelő jogosultságokkal rendelkező külső szolgáltatók számára. Magyarország második legnagyobb online számlázója hamarosan kilenc hazai nagybankkal kapcsolódik össze az Európai Unió legnagyobb számlainformációs szolgáltatójával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően. A Billingo új digitális és pénzügyi szolgáltatásokkal segíti majd a webshopokat, könyvelőket, az online számlázót használókat.

A Billingo március elején szerződést írt alá az Európai Unió legnagyobb számlainformációs szolgáltatójával, az Egyesült Királyságban regisztrált Salt Edge társasággal. Az együttműködés eredményeként a Billingo lesz az első online számlázó Magyarországon, amelyik pár héten belül a legtöbb hazai bank számlainformációjához hozzáférést biztosít.

 

Az együttműködés, valamint az EU-ban tavaly szeptember 14. óta kötelezően alkalmazandó Második Pénzforgalmi Irányelv (PSD2) eredményeként a Billingo kilenc hazai nagybank számlainformációs adatait érheti el. A második negyedév folyamán a Billingo felhasználók az alábbi bankoknál vezetett fizetési számlájukat köthetik össze az online számlázó fiókjukkal: Erste Bank, OTP Bank, CIB Bank, Raiffeisen Bank, K&H Bank, UniCredit Bank, Budapest Bank, MKB Bank és ING Bank.

 

A PSD2-nek köszönhetően a felhasználók a Billingo felületén keresztül is nyomon követhetik a kibocsátott díjbekérők, számlák pénzügyi teljesítésének státuszát. Emellett a felhasználók automatizálhatják a számlák kibocsátását a díjbekérő pénzügyi teljesítését követően, gyors áttekintést kaphatnak likviditásuk rövid távú alakulásával kapcsolatban és megoszthatják banki számlatörténetüket is könyvelőjükkel.

 

A Salt Edge a világon az egyik legfelkészültebb társaság a nyílt bankolás területén, amit az is mutat, hogy több mint 70 országban 5194 bank számlainformációjához fér hozzá.

 

„A Billingo azért választotta a Salt Edge társaságot, mert ők rendelkeznek a legtöbb banki hozzáféréssel Magyarországon, továbbá ők számítanak a világ egyik legfelkészültebb és legtapasztaltabb társaságának” – mondta el Sárospataki Albert, a Billingo társalapító ügyvezetője.

 

A Billingo felismerte, hogy az online számlázáson túl számos olyan digitális szolgáltatást is nyújthat a webshopoknak, könyvelőknek, az online számlázót használóknak, amelyekkel csökkentheti számukra az adminisztrációs terheket.

 

Az idei év tervei között szerepel a számlainformációs szolgáltatásra épülő Billingo Pénzügyi Piactér bevezetése, amelyen keresztül a felhasználók egyedi banki hitelajánlatokat, faktoring szolgáltatást is igénybe vehetnek majd.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05