A Da Vinci TV is segíti a tanulást az országos iskolabezárás alatt

forrás: Prím Online, 2020. március 20. 12:21

A COVID-19 vírus terjedésével kapcsolatos intézkedésekre reagálva a Da Vinci Media minden platformon, minden előfizető számára elérhetővé teszi tartalmait. Április 30-ig korlátozás nélkül érhető el a Da Vinci TV-csatorna a Telekom és Digi TV mellett a UPC TV, a Vodafone TV, a MinDig TV Extra, a Tarr és a PR-Telecom nézői számára is.

A csatorna minden tantárgyhoz kapcsolódóan kínál tematikus megértést, feldolgozást segítő hasznos műsorokat. Emellett a távoktatás ideje alatt a Felelős Szülők Iskolájával együttműködésben a tanároknak és diákoknak a tanév végéig ajándék Da Vinci Kids alkalmazás előfizetést is nyújtanak, mely elsősorban a 6-12 éves korosztály számára kínál hiánypótló ismeretterjesztő tartalmakat.

 

A berlini központú Da Vinci TV szórakoztató oktatási-ismeretterjesztő sorozatokat kínál a kultúra, művészetek, történelem, matek, természettudományok, valamint sport kategóriákban.  A 24 órában sugárzó TV-csatorna kreatív és gondolatébresztő programokat kínál a gyerekeknek, de az esti programblokkban középiskolásoknak és felnőtteknek is. 

 

A koronavírus következtében felállt hazai helyzetre való tekintettel az oktatási csatorna térítésmentesen elérhető az összes nagy szolgáltató előfizetői számára. Vagyis a Telekom és Digi TV mellett, ahol a csatorna az alapcsomag része, a UPC TV, a Vodafone TV, a Tarr, a PR-Telecom és a MindigTV Extra alapcsomag nézői is feldobhatják az otthoni tanulással töltött időt, és hasznos ismereteket szerezhetnek a Da Vinci tartalmak segítségével a tantermen kívüli távoktatásban. A Da Vinci TV-n ez időszakban is elérhetők a jól ismert sorozatok, úgy, mint a fizikával foglalkozó Tudomány nagyban, a történelem nagy alakjait viccesen bemutató Történelem másképp vagy az emberi szervezet folyamatait, biológiai érdekességeket ismertető Ikerdokik bevetésen, de lesznek különleges premierek is.  A Csak nem egy találmány? c. új sorozat március 21-től például feltalálókat mutat be, és az utat, ahogyan egy ötletmorzsa világjobbító találmánnyá alakul. 

 

 

A Da Vinci filozófiája az észrevétlen, szórakoztató tanulás köré épül. A műsorok érthetővé teszik a tudományos elméleteket, felkeltik a kíváncsiságot, és beszélgetésre ösztönözik a családokat. „Ebben a nehéz időszakban tartalmaink fontosabbá válnak, terveink szerint értékes és hasznos időtöltést nyújtanak az idejüket otthon töltő diákok és családok számára.” – mondja Ferdinand Habsburg. „Szeretnénk, ha ez az otthon töltött időszak a Da Vinci tartalmakkal hasznos és hatékony lehessen.” – teszi hozzá.

 

Az új kihívásokkal teli időkben a Da Vinci TV a Da Vinci Tanár Program keretében a Felelős Szülők Iskolájával együttműködve szeretné segíteni a távoktatást és a közös munkát, platformot és eszközt biztosítani a tanárok számára a digitális órák megtervezéshez, a feladatok kidolgozásához. Ezért a televízió mellett a Da Vinci Kids appot is elérhetővé teszik: az alkalmazáson keresztül több mint 2500 díjnyertes, tananyag-alapú videó érhető el különféle témákban, a Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáiig, a csokoládé történetétől Amerika felfedezéséig. Az elsősorban 6-12 éves korosztály számára javasolt mozgóképes tartalmak hiánypótlók az ismeretterjesztés területén. Az alkalmazás letöltésekor most mindenki a tanév végéig szóló előfizetést kap, melynek érvényesítéséről szóló útmutató a csatorna Facebook oldalán található. Az alkalmazás az új tanévre pedig megújult formában jelentkezik. A Facebookon továbbra is lehet csatlakozni a Legyél Te is Da Vinci Tanár csoporthoz – a programot és a közösséget a Telekom támogatja.

 

A Da Vinci Media és a Felelős Szülők Iskolája hiszi, hogy közös összefogással és tudásmegosztással tehetik most a legtöbbet a diákokért, egymásért és a jövőért.

 

A Da Vinci Media azt javasolja, a tanulóknak legyen saját tervük a hétköznapokra és az otthoni tanulásra. Ehhez néhány ötlet:

  • Alakítsanak ki egy tanulási környezetet. Kényelmesen ülés, tiszta, rendezett asztal és a környezet, ahol tanulni fognak.
  • Legyen kellően világos, és készítsenek elő mindent előre a tanuláshoz.
  • Rakhatnak növényeket a szoba ezen részébe vagy díszíthetik a tanulási környezetüket rajzokkal, fényképekkel.
  • Berakhatnak halk zenét és kérjék meg a családtagokat, hogy a tanulás ideje alatt ne zavarják őket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50