Nálunk is elérhető a gyerekek számára kifejlesztett pénzmenedzsment app

forrás: Prím Online, 2020. május 13. 09:41

A több mint tízmillió ügyféllel rendekező Revolut globális pénzügyi platform, kedden bevezette Magyarországon a Revolut Juniort, egy 7-17 éves gyerekek, illetve szüleik számára kifejlesztett pénzmenedzsment alkalmazást.

Az új alkalmazással a Revolut azt szeretné elérni, hogy a gyerekek már fiatalon elsajátíthassák a tudatos pénzhasználatot, a Revolut Juniorral pedig ezt biztonságos módon, szüleik útmutatásai alapján tehetik meg. Az applikációban ugyanis a gyerekek számára csak a Revolutot már eleve használó szülő vagy törvényes gondviselő regisztrálhat fiókot egy gyermeknek. Saját Revolut Junior-fiókjuk használatával a gyerekek tapasztalatokat szerezhetnek a pénz helyes használatáról, amely rendkívül hasznos lesz számukra, amikor anyagilag függetlenednek szüleiktől.

 

 

A termék három fő elemből áll:

1. Az új Revolut Junior appból, egy kifejezetten gyerekeknek tervezett alkalmazásból, amelyben a gyerekek ellenőrizhetik egyenlegüket és tranzakcióikkal kapcsolatos értesítéseket kaphatnak.

2. A meglévő Revolut alkalmazás egyedi kialakítású szekciójából, amely lehetővé teszi a szülőknek és gondozóknak, hogy kezeljék gyermekeik költéseit.

3. És egy kifejezetten gyerekeknek szánt Revolut Junior bankkártyából.

 

Saját, meglévő Revolut-számlájuk segítségével a szülők egyetlen, biztonságos helyről képesek kezelni gyermekeik zsebpénzét, illetve az egész családi kasszát is. Saját számlájukról azonnal, és közvetlenül utalhatnak át pénzt a gyermekek fiókjára, de rálátásuk van a gyerekek egyenlegeire és a tranzakcióikra is. A szülők értesítéseket is kaphatnak gyermekeik kiadásairól, a Revolut Junior emellett olyan biztonsági beállításokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a szülők számára, hogy ellenőrizzék a kártya-, és tranzakciós funkciókat, például az online fizetéseket is.

 

Az év során várhatóan bevezetésre kerülő, tervezett új funkciók közé tartoznak, hogy a szülők rendszeres zsebpénzt, kiadási korlátokat, illetve különböző pénzügyi feladatokat és a célokat, megtakarítási lehetőségeket, valamint részletes költési statisztikákat állíthatnak  majd be gyermekeik számára, amelyek segítenek elsajátítani számukra a pénzügyi tudatosságot. Minden egyes funkciót úgy alakítottunk ki, hogy az a szülőket és gyermekeket  egyaránt bevonja, így elősegítse a folyamatos párbeszédet a családban.

 

Aurelien Guichard, a Revolut Junior termékfelelőse elmondta: “A gyerekek pénzügyi készségeinek fejlesztése és annak elősegítése vezérelt minket a fejlesztések során, ezért büszkék vagyunk arra, hogy a Revolut Juniort Magyarországon és számos más európai országban is bevezetjük. A pénzzel való megismerkedés általában otthon kezdődik, és mi úgy tartjuk, hogy az ismerkedés apránként, a gyakorlati ismeretek megszerzésével történik a szülők vagy gondozók segítségével. A Revolut Junior a gyerekekkel “együtt nő fel”, így mire a gyerek betölti a 18 éves korhatárt és standard Revolut-fiókot nyithat, addigra rendelkezni fog azokkal a pénzügyi ismeretekkel, amelyekkel elkerülheti az akár anyagi veszteségekkel is járó rossz pénzügyi döntéseket.”

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50