Szülői felelősség és tanári elvárások az online oktatásban

forrás: Prím Online, 2020. május 22. 14:32

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője, fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát. Most különösen így van ez, amikor a koronavírus járvány miatt az iskoláknak át kellett állniuk az otthoni oktatásra.

Sok családban már az is nehézséget okoz, ha a gyereknek délelőtt online kell lenni, vagy időre kell elkészíteni és feltölteni a feladatot. Az online oktatás egy teljesen rendellenes jelenséget eredményezett szülők és nagyszülők váltak egyik napról a másikra oktatókká, tanárokká, informatikusokká, nyelvtanárokká Emellett rengeteg a határidős feltöltendő feladat, aminek sok esetben nem csak a megoldásához, de a feltöltéséhez is kell egy informatikához picit is értő segítség.

 

A gyerekek elfáradtak, a szülők leterheltek, a tanárok pedig egyre több feladattal várják minden nap a gyerekeket. Még néhány hét van hátra a tanévből, mire mindenki alkalmazkodik a helyzethez, kezdődik a nyári szünet.

 

 

Mi az a maximum, amit az iskola, a tanár elvárhat a gyerektől, és mi az a minimum, amit a szülőnek teljesítenie kell ahhoz, hogy gyereke a megfelelő körülmények között online tanulhasson? 

 

A kérdésekre Bereczki Fodor Enikő, Tószegi Attila és Csizmazia Darab István keresik a válaszokat!

A beszélgetés a Saferinternet Magyarország és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Facebook oldalain követhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05