Ingyenes online kurzusok a cyber-biztonsági szakemberek számára

forrás: Prím Online, 2020. június 28. 10:28

A Check Point Software Technologies Ltd., a vezető cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat új partneri együttműködést jelentett be a Coursera online oktatási platformmal, mely 62 milliónál is több tanulót szolgál ki világszerte. Az együttműködés keretében egyre több Check Point cyber-biztonsági előadássorozat és tartalom lesz elérhető a biztonságtechnikai és hálózati szakemberek számára. 

A Check Point Jump Start előadássorozat már el is érhető a Coursera platformon. Ennek célja a biztonsági és IT szakemberek készségeinek fejlesztése a közepes és nagyvállalati hálózatok elleni cyber-fenyegetések és a biztonsági menedzsment terén. A sorozat hamarosan DevOps és DevSecOps szakértők számára összeállított felhő-biztonsági előadásokkal egészül ki.

 

A Coursera-val való együttműködés is bizonyítja a Check Point elkötelezettségét a már jelenleg is cyber-biztonsági területeken dolgozó szakemberek oktatása és képzése iránt, csak úgy, mint azok iránt, akik ezen területen szeretnénk karrierjüket elindítani. A Check Point idén márciusban jelentette be, hogy a 100-dik oktatási intézmény is csatlakozott SecureAcademy programjához, mely átfogó cyber-biztonsági tananyagot kínál, kurzusai 40 ország száznál is több egyetemén érhetők el. Annak érdekében, hogy az iparágból minél több kolléga számára legyen vonzó, valamennyi kurzus ingyenesen érhető el, ezzel is csökkentve a cyber területekkel kapcsolatos ismeretekben tapasztalt hiányosságokat. A legfrissebb felmérések szerint ugyanis a be nem töltött cyber-biztonsági állások száma világszerte jelenleg 4,07 millió, míg már tavaly is 2,93 millió volt. 


„Annak érdekében, hogy világszerte pótolni tudjuk a cyber-biztonsági ismeretekkel kapcsolatos hiányosságokat, egyszerűbbé kell tennünk az oktatási anyagok elérését a már a szakmában dolgozók és a diákok számára egyaránt, hogy a saját tempójukban és szükségleteik szerint tudják bővíteni ismereteiket,” - mondta Shay Solomon, a Check Point Software Technologies képzésfejlesztési igazgatója. „A Coursera-val való együttműködés kulcsfontosságú lépés ezen a téren. Az olyan kezdeményezéseinkkel együtt, mint a SecureAcademy, lehetővé teszi számunkra, hogy valamennyi szinten erősítsük a formális cyber-biztonsági oktatást és a szakmai fejlődést.”

 

A Check Point CloudGuard Cyber-Range képzést is kínál: ezen kurzusok immerzív cyber-biztonsági kurzusokat kínálnak olyan szimulált környezetekben, mint a rugalmas Cyber Range felhő-alapú platform, ezzel biztosítva a lebilincselő, játék formához igazított tanulási környezetet. A beépített tesztelési funkcióval és a haladás nyomon követésével, a képzés teljes mértékben alkalmazkodik a felhasználók igényeihez. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09