Új elnököt nevezett ki a dán robotipari éllovas

forrás: Prím Online, 2020. július 8. 12:40

Thomas Visti hatáskörét a Mobile Industrial Robots A/S új elnöke, Søren E. Nielsen veszi át. Mindössze két és fél évvel a MiR-hez való csatlakozása után (mint CTO), Søren E. Nielsen a mobil robotgyártás globális piacvezetőjének élére került. A pozícióváltás Thomas Visti kérésére történt, aki új karrier utat kíván követni.

2020. augusztus 1-vel a Mobile Industrial Robots (MiR) tulajdonosa, a Teradyne Søren E. Nielsen-t nevezte ki a MiR elnökének. A 2018 januárja óta betöltött műszaki igazgatói pozíciójában szerzett tapasztalataival Søren E. Nielsen alapos ismeretekkel rendelkezik a MiR felépítését érintően. A Teradyne vezérigazgatója Mark Jagiela nagyra értékeli a Søren E. Nielsen kinevezésével teremtett folytonosságot: „Søren E. Nielsen egy kiváló vezető, aki biztosítani fogja stratégiánk folytonosságát és a folyamatos üzleti növekedést. A MiR még mindig egy fiatal vállalatnak számít, olyan belső potenciállal, amely világszerte képes megváltoztatni a bevett gyakorlatot több ezer vállalat logisztikájának optimalizálása által. A MiR elnökeként Søren E. Nielsen is képviselni fogja azt a szenvedélyt, innovációt és jövőképet, amely eljutatta a MiR-t erre a pontra. Új elnökünk egy közérthetően beszélő vezető, aki képes egyensúlyban tartani a szervezetet, a folyamatokat és a gyakorlatiasságot a feladatok hatékony végrehajtása és az üzleti tevékenységünk fejlesztése érdekében. Rendkívüli egyensúlyérzékkel képes kielégíteni a valódi ügyféligényeket, miközben követendő példát teremt a hosszú távú innováció és a vezetés terén. Gondossága minden vele dolgozó kolléga munkájára pozitív hatással van.”

 

 

Növekedés a koronavírus-válság idején 

Az első számú vezető várakozással tekint annak elébe, hogy betölthesse új szerepkörét. Üdvözli a tényt, hogy olyan periódusban léphet előre a vállalat elnökeként, amikor a világpiacon nagyfokú bizonytalanság tapasztalható. Ez egy olyan vezetői kihívás, amivel képes szembenézni 25 éves menedzseri tapasztalatával. Számos nemzetközi nagyvállalatnál – mint a Danfoss vagy a Siemens – töltött be ugyanis vezető pozíciót az évek során.

 

„A jelenlegi helyzet ellenére a MiR továbbra is növekedést produkál 2020-ban. Nem léptünk a fékre – és ez a tény bizonyos viszonylatokban más iparági szereplőkhöz képest erősebbé tesz minket. Termékeink globális iparágaknak - az egészségügyi és logisztikai szektoroknak - segítenek a kiesett bevétel visszanyerésében, mivel a rugalmas robotok növelik hatásosságukat és hatékonyságukat. Változást hozunk a belső logisztika ellátási láncában, miközben jobb munkakörnyezetet biztosítunk az ügyfeleink számára azzal, hogy felszabadítjuk az alkalmazottakat a manuális szállítási feladatok alól.” – mondta Søren E. Nielsen (51) gépészmérnök, aki a McKinsey & Company-nál szerzett további vezetői képesítést.

 

„A koronavírus-járvány alatt csökkent az új alkalmazottak felvétele. Mindeddig azonban - a vállalat alapítása óta - exponenciálisan növekedett a munkatársaink száma. Ez azt jelenti, hogy képesek voltunk stabilan tartani szervezetünket és számos módon optimalizálni termelési folyamatainkat.  Mindebből profitálni tudtunk, ezért büszkén mondhatom, hogy a MiR, melynek teljes körű igazgatásáért augusztustól felelni fogok, jelenleg minden eddiginél erősebb pozícióban áll.” – mondta Søren E. Nielsen, aki az ötvenedik munkavállalója volt a vállalatnak csatlakozása idején. Az alkalmazottak száma jelenleg 220 fő, akiknek többsége az odensei központban dolgozik.

 

Nielsen számára az egyik legfontosabb tényező a vállalati kultúra megtartása: „A MiR-t az erős győzelmi vágy jellemzi, amelyhez egészséges és célratörő versenyszellem párosul. Képesek vagyunk gyorsan dönteni, hova akarunk eljutni, és segítjük egymást abban, hogy oda is érjünk – bármiféle politikai manőverezés vagy belső összetűzések nélkül.”

 

 

„Mister MiR” helyett egy szerényebb stílus

A MiR mindössze pár év alatt egy rendkívül jól ismert és elismert vállalattá nőtte ki magát Dániában és külföldön is, melyben a médiában gyakran szereplő Thomas Visti, nagy szerepet játszott.

 

„Mister MiR” az, aki most lemond, így nem akárkinek a helyére lépek. Thomas Visti rendkívüli módon képviselte a MiR márkát globális szinten, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb lett a médiajelenlétünk, mint amire egy hozzánk hasonló méretű vállalat számíthat. Én személy szerint egy más típusú ember vagyok, de ettől függetlenül minden tőlem telhetőt meg fogok tenni.” – mondja Søren Nielsen.

 

A MiR jelenlegi vezérigazgatója Thomas Visti elégedett választott utódjával; „Amikor felvettük Sørent, egy nemzetközi ipari tapasztalattal rendelkező vezetőre volt szükségünk. Ő pedig jelentős mértékben járult hozzá a folyamataink és eljárásaink optimalizálásához. Így hát nagy örömmel adom át a gyeplőt Sørennek.” – mondja Thomas Visti.

 

Thomas Visti augusztusban oszt meg további információt távozása utáni terveiről. Annak a vállalatnak int búcsút, amelyre 2014 óta idejének és erőfeszítéseinek nagy részét fordította. Ezalatt az idő alatt a MiR egy szerény körülmények között tevékenykedő háromfős vállalkozásból egy 220 alkalmazottat foglalkoztató globális éllovassá vált, amely vezető piaci részesedéssel rendelkezik az autonóm mobil robotok piacán.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05