25 millió embert képez át informatikussá a Microsoft

forrás: Prím Online, 2020. július 9. 09:40

A COVID-járvány következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítéséhez járul hozzá a Microsoft június 25-én induló programja, amely világszerte 25 millió ember átképzését fogja támogatni. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub együtt biztosítanak ingyenes tananyagot, segítik az álláskeresőket a képesítések megszerzésében és az elhelyezkedésben.

Satya Nadella vezérigazgató, Brad Smith a Microsoft elnöke és Ryan Roslansk a LinkedIn üzletág vezetője június 25-én, csütörtökön egy online sajtótájékoztató keretein belül jelentette be annak az ambiciózus kezdeményezésnek az elindulását, amelynek célja világszerte 25 millió ember átképzése. A járvány alatt felgyorsult digitális átalakulás miatt jelentősen megnőtt az igény a munkaerőpiacon az informatikai tudással rendelkező szakemberekre – a képzések ennek a tudásnak a megszerzésében segítik a munkakeresőket.

 

A tervek szerint, első lépésben azt fogják felmérni, milyen álláshelyek betöltésére van a legnagyobb igény és az így nyert információt megosztják a helyi kormányokkal. Ezt követően, a Microsoft, a LinkedIn és a GitHub együttesen fognak ingyenes hozzáférést biztosítani az átképzéshez szükséges tananyagokhoz és tudásfelmérő tesztekhez. Ezek az anyagok a www.opportunity.linkedIn.com címen lesznek elérhetőek. Az oktatási anyagok a program első fázisában angol, spanyol, francia és német nyelven lesznek elérhetők.

 

 

A Microsoft a piac által megkövetelt képesítések megszerzésében is segíteni fogja a munkakeresőket, és ugyancsak ingyen biztosít majd hozzáférést azokhoz az álláskeresést segítő eszközökhöz, amelyek révén – a már megszerzett tudásuk birtokában – a munkakeresők valóban el is tudnak majd helyezkedni. Hogy a segítség a leginkább rászoruló emberekhez is eljusson, a Microsoft 20 millió dollárt biztosít azoknak a civil szervezeteknek, amelyek képesek megszólítani a hátrányos helyzetben lévő, a technológiai változások által legkevésbé érintett közösségeket is.

 

A Microsoft a program során felhalmozódott tudást és információt kész a kormányok rendelkezésére bocsátani, így gazdaságvédelmi, foglalkoztatás- és oktatáspolitikai intézkedéseik még célzottabbak és hatékonyabbak lehetnek.

 

A felsorolt kezdeményezések a gyors segítségnyújtást szolgálják. Ugyanakkor még ebben az évben, a Microsoft Teams részeként, egy új, oktatást segítő alkalmazás előzetesének bemutatása is várható, amely a munkába visszatérő és a munkaerőpiacra újonnan belépő emberek továbbképzését fogja támogatni a vállalatoknál, még több lehetőséget biztosítva számukra.

 

A globális program további részleteiről Brad Smith, a Microsoft elnökének blogjában olvashat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05