Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

forrás: Prím Online, 2020. július 10. 11:58

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

„A vállalati Linux, az edge számítástechnika és a mesterséges intelligencia területén vezetőnek számító SUSE egyesíti erőit a vállalati Kubernetes-felügyelet piacának vezetőjével. A nyílt forráskódú megoldások két meghatározó szereplőjének összeolvadása felforgatja majd a piacot, és lehetővé teszi, hogy még hatékonyabban segítsük az ügyfeleket a digitális átalakulás útján. A SUSE és a Rancher közös portfóliója egyedülállónak számít: száz százalékban nyílt forráskódú megoldásokat tartalmaz, világszerte elérhető vállalati szintű támogatással, és a kínálatunk felhőnatív technológiákat is magában foglal. Így zökkentőmentes innovációt biztosíthatunk ügyfeleinknek a teljes infrastruktúrában, az adatközpontoktól kezdve az edge területeken át a felhőig” – mondta el Melissa Di Donato, a SUSE vezérigazgatója.

 

Az informatikai vezetők egyre szélesebb körben törekednek arra, hogy kihasználják a felhő, illetve a konténertechnológiák előnyeit az innováció és a digitális átalakulás előmozdításához, és ennek hatására a Kubernetes konténermenedzsment-eszköz rövid idő alatt az IT-stratégiák központi pillérévé nőtte ki magát. A Gartner jóslatai szerint a felhőnatív alkalmazások és infrastruktúrák terjedése következtében 2022-re a nagyvállalatok több mint 75 százaléka futtat majd konténerizált alkalmazásokat a jelenlegi kevesebb mint 30 százalékkal szemben, és ezekhez szükség lesz konténerfelügyeleti megoldásokra.

 

„Vezető Kubernetes platformunk és a SUSE széles, nyílt forráskódú szoftverportfóliója olyan kombinációt jelent, amely lehetővé teszi az IT- és üzemeltetési vezetők számára, hogy szolgáltatásaikkal még jobban tudjanak alkalmazkodni ügyfeleik igényeihez, függetlenül attól, hogy azok a digitális átalakulás melyik fázisában járnak” – foglalta össze Sheng Liang, a Rancher vezérigazgatója.

 

Az akvizíció hatósági jóváhagyása és lezárulása után mindkét vállalat ügyfelei élvezhetik a szélesebb, iparágvezető megoldásokból álló kínálat, illetve a közös innováció előnyeit. A SUSE ügyfelei számára elérhetővé válik a Rancher felhőnatív technológiája, amelyet a Forrester a vezetők közé sorol a vállalati konténerplatform-szoftverek között. A Rancher ügyfelei pedig a SUSE globális támogatásához és széles, nyílt forráskódú termékpalettájához kapnak hozzáférést. A lépés a SUSE globális partnerhálózata számára is komoly előnyökkel jár, amelynek tagjai így még szélesebb körű megoldásokat kínálhatnak.

 

A SUSE komoly múltra tekint vissza a nyílt forráskódú megoldások terén, és továbbra is elkötelezett amellett, hogy száz százalékban nyílt forráskódú megoldásokat biztosítson, elkerülve a beszállítóktól való függést. A hasonló elveket valló Rancher a jövőben is nyitott hozzáállást képvisel, és több különféle Kubernetes-disztribúciót, illetve operációs rendszert támogat. Az architektúra együttműködik bármilyen, a Cloud Native Computing Foundation által tanúsított Kubernetes-disztribúcióval, beleértve a Google GKE, az Amazon EKS és a Microsoft AKS rendszereket, illetve olyan projekteket, mind például a Gardener.

 

A SUSE 2019 márciusában vált teljesen független szoftvervállalattá, azóta ez a felvásárlás az első, nem organikus növekedési lépése. Az ügylet várhatóan 2020. október vége előtt zárul le, az ilyen esetekben szokásos feltételek teljesítése után, beleértve az illetékes hatóságok jóváhagyását.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05