Átrendeződés a hazai videojátékmédia-piacon

forrás: Prím Online, 2020. július 22. 12:01

A nagy múltú PC Guru magazin online és print kiadási jogai az Esport1 Kft.-hez kerülnek. A felvásárlás után mind a PC Guru mind az Esport1 szerkesztősége változatlanul működik tovább.

A magyar videojátékos és e-sport média piac két hazai tulajdonban levő szereplője az Esport1 és a PC Guru együtt folytatja a jövőben. A két sajtótermék olvasó közönségének egyesítésével a magyar gaming piacot lefedő széles elérésű média portfólió jön létre, melyben az Esport1 zömében fiatalokból álló, új típusú e-sport tartalmak fogyasztóinak tábora találkozik a PC Guru idősebb játékosokat is elérő, hagyományos videojáték magazin olvasói közösségével. Mindezt kiegészíti a cég Esportguru néven futó online tévé csatornája, amely az Antenna Hungária mindiGO platformján érhető el.

 

A két újság szerkesztősége a megállapodást követően változatlanul működik tovább. Lengyel Zoltán, a korábbi kiadó ügyvezető igazgatója, csatlakozik az Esport1 szakmai gárdájához.

 

Az új és a klasszikus videojáték-sajtó találkozása

A PC Guru 28 éve a hazai videojáték magazin piac egyik meghatározó sajtó terméke, print kiadása 2019 decemberében szűnt meg, azóta online formában jelenik meg. Fő profilja a videojátékos életformához kötődő tartalmak, játéktesztek, bemutatók és az utóbbi időben a filmek, könyvek és sorozatok világa. Az Esport1 2016-ban indult útjára, mint az elektronikus sportokkal foglalkozó online hírportál. Az e-sport tartalmak széles köre mellett az online közvetítések és videojátékos rendezvények szervezése adja az Esport1 fő tevékenységét. A két médium közötti együttműködés korábbra nyúlik vissza, ugyanis 2017-2018-ban az Esport1 és a PC Guru csapata közösen adta ki az első hazai elektronikus sport kiadványt, az Esport magazint.

 

“A PC Guru felvásárlásával az Esport1 célja, hogy a PC Guru több évtizedes múltját tovább ápolva, olyan hazai e-sport és gaming portfóliót hozzon létre, amelyben minden korosztály megtalálja a maga számára kedves videojátékos tartalmat. Legyen szó akár a hazai és nemzetközi elektronikus sport közvetítésekről, a gamer életmód magazinosabb tartalmairól, vagy akár az elemzőbb, olvasmányosabb játéktesztekről.” - mondta Bíró Balázs az Esport1 kommunikációs és stratégiai vezetője. “Az Esport1.hu, a PC Guru magazinnal és az EsportGuru online tévé csatornával együtt 100% hazai tulajdonú videojátékos média csoporttá alakult, amely ezáltal a hazai piac legnagyobb szereplőjévé vált, több százezres elérést biztosítva a hirdetőknek.” -  tette hozzá Biró.

 

„Az Esport1 Kft. a PC Guru megvásárlásával egyesíti a régi és az új gaming médiát. Bevallom régi álmom és törekvésem volt, hogy a gaming szektor kiemelkedő médiumává tegyük a PC Guru magazint, amelyre egy nagyobb média vállalat részeként több lehetőségünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy az Esport1 és PC Guru kapcsolata a jövőben sokkal nagyobb dolgok megvalósítását hozza magával.” – jegyezte meg Lengyel Zoltán, a korábbi kiadó ügyvezető igazgatója. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05