Tovább gépesíti ArcSight védelmi rendszerét a Micro Focus

forrás: Prím Online, 2020. július 27. 17:32

A szervezetek számára komoly problémát okoz, hogy a kibertámadások száma meredeken nő, miközben egyre nagyobb a hiány IT-biztonsági szakemberekből. Ezért a Micro Focus folyamatosan továbbfejleszti biztonsági információ- és eseménykezelő rendszerét, hogy minél jobban tehermentesítse a szakértőket, és segítse munkájukat a folyamatok automatizálásával. A folyamat részeként a vállalat most felvásárolta korábbi partnerét, az automatizált biztonsági incidenskezelés szakértőjének számító ATAR Labs vállalatot. Így még hatékonyabban támogathatja a szervezeteket és biztonsági központjaikat a kibertámadások gyors észlelésében és kezelésében. 

Friss becslések szerint egy éven belül 3,5 millióra nő az IT-biztonsági területen betöltetlen állások száma, ez pedig fokozott biztonsági kockázatoknak teszi ki a vállalatokat, amelyeknek addigra a kibertámadások már 6 billió dollárnyi kárt fognak okozni. Ahhoz, hogy a cégek hatékonyan tudják kezelni az egyre komplexebb veszélyhelyzeteket, maximalizálniuk kell a rendelkezésükre álló erőforrások felhasználását. Ebben támogatja őket a Micro Focus az ArcSight biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszerrel, amelyet folyamatosan továbbfejleszt, hogy az mindig a legkorszerűbb védelmet nyújtsa.

 

Ezért vásárolta fel tavaly az Interset vállalatot, amelynek gépi tanulási és viselkedéselemzési képességei révén az ArcSight automatizáltan képes feltérképezni a felhasználók általános tevékenységeit, és riasztást küldeni a megszokottól eltérő, gyanúsnak számító aktivitásokról. Így az IT-biztonsági szakembereknek nem kell külön figyelemmel kísérniük minden egyes eseményt, és szabályokat sem kell előzetesen beállítaniuk arról, milyen, kockázatosnak számító tevékenységekről küldjön nekik riasztást a rendszer. 

 

 

A Micro Focus által újonnan felvásárolt technológia segítségével pedig már a válaszreakciókat is automatizálja a megoldás. Az ATAR Labs olyan SOAR (security orchestration, automation and response) platformot fejlesztett ki, amely úgy csökkenti a manuális biztonsági feladatok mennyiségét, hogy gyanús tevékenységek esetén automatikusan lefuttatja az előzetesen beprogramozott válaszlépéseket. Ha például a rendszer az automatikusan összegyűjtött és elemzett információk alapján azt észleli, hogy egy felhasználónak minden bizonnyal feltörték a fiókját, akkor – a biztonsági szakemberek ellenőrzése és jóváhagyása után – a SOAR-képességek révén magától megteszi a szükséges lépéseket, beleértve a fiók zárolását, az új jelszó létrehozását és a felhasználó értesítését SMS-ben.

 

Ennek köszönhetően a biztonsági szakemberek nagy mennyiségű riasztás esetén is 15-20-szor gyorsabban tudják elemezni és kezelni a biztonsági incidenseket. A megoldás egyfajta tudásbázis létrehozásában is segíti a vállalatokat, amelyet folyamatosan tudnak frissíteni, így a fontos információk akkor sem vesznek el, ha a szakemberek gyakran cserélődnek a cégnél.

 

A két cég partnerségéből adódóan az ATAR Labs megoldása már korábban is együttműködött az ArcSighttal. A Micro Focus a felvásárlást követően integrálja az ATAR Labs SOAR-platformjának képességeit az ArcSight analitikai rendszerébe, így az ügyfelek gyorsabban és pontosabban ismerhetik fel a veszélyeket, ami tovább csökkenti a téves riasztások számát és az ezekkel járó, időigényes többletmunkát. Ezáltal erőforrásaikat a szaktudást igénylő tevékenységekre koncentrálhatják, továbbá javíthatják általános reakcióidőiket és hatékonyságukat. 

 

Ezek a képességek tehát hamarosan natív módon elérhetővé válnak minden, az ArcSight megoldást használó ügyfél számára, az eszköz azonban továbbra is együttműködik más hasonló megoldásokkal is, hogy a Micro Focus a lehető legnagyobb szabadságot biztosítsa ügyfelei számára.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50