Az ABB elektromos járműtöltőket gyártó üzemet létesít a globális igények kiszolgálására

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 3. 09:44

Az ABB megkezdte az olaszországi San Giovanni Valdarnóba tervezett, új, elektromos járművek töltési infrastruktúrájára szakosodott létesítményének építését, amely globális kompetenciaközpontként és gyártóüzemként működik majd. A 16 000 négyzetméter alapterületű üzemet várhatóan 2021 végére helyezik üzembe.  

A 30 millió dolláros költségvetésből épülő új létesítmény ismét bizonyítja az e-mobilitási megoldások terén globális piacvezető ABB kitartó elkötelezettségét az innováció ösztönzése mellett e gyorsan növekvő szektorban. A mostani projektet megelőzően az ABB egy 10 millió dolláros befektetés keretében a hollandiai Heerjeslaanban, a TU Delft Campus területén egy új, teljesen fenntartható globális e-mobilitási és kutatás-fejlesztési központot épített, amelyet a tervek szerint ez év második felében helyeznek üzembe.      

 

Az új üzem az ABB elektromos járművek egyenáramú (DC) akkumulátortöltőinek teljes skáláját gyártja majd, így a termékkínálatában az otthoni töltőrendszerek mellett a közterületen telepítendő és a városi tömegközlekedés céljait szolgáló töltőrendszerek is megtalálhatók lesznek. A gyártóüzem elősegíti majd az ABB növekedését és innovatív tevékenységét is az e-mobilitási szektorban.         

 

Giampiero Frisio, az ABB Smart Power Division részlegének vezetője így kommentálta a beruházást: „A mai nap fontos mérföldkőnek számít az e-mobilitási ágazat számára. Az ABB, amely már több mint egy évtizede a haladás motorja az ágazatban, ezzel az új, csúcstechnológiai színvonalú üzemmel jelentősen hozzájárul a globális törekvésekhez a kibocsátásmentes e-mobilitás további fejlesztésére.”   

 

 

Az új létesítményt az ABB Ability digitális megoldások integrálása jellemzi majd. Ezek a digitális megoldások minden egyes termék gyártása során teljes körű felügyeletet és a gyártási folyamatok optimalizálását biztosítják, valamint az automatizált raktárkezelési rendszerek kapcsolatát a gyár különböző részlegeivel. A nyomtatott áramköri lapokat összeszerelő automatizált berendezéseket, a monitoring- és tesztelő rendszereket összekapcsolják a gyár informatikai rendszerével.        

 

A K+F tevékenységek egy 3200 négyzetméter alapterületű, kifejezetten a fejlesztéseket és a prototípusok kialakítását szolgáló területen zajlanak majd.   A K+F részleg innovatív megoldások bevezetésére, új szoftverekre és termékéletciklus-kezelési eszközökre fókuszál majd, hogy a K+F tevékenységeket teljeskörűen beillessze a belső gyártási tevékenységekbe és a külső elektronikai gyártási szolgáltatásokba is.  

 

Ezzel párhuzamosan a megújuló energiaforrások, köztük a tetőre telepített napelemek és az optimalizált hűtő-fűtő rendszer integrálása, az alkalmazottak számára biztosított elektromos járművekből álló flotta, valamint a logisztikai, a kereskedelmi és a szervizteamek segítenek csökkenteni az üzem környezetre gyakorolt hatását.   

 

Frank Muehlon, az ABB E-mobility Infrastructure Solutions globális üzleti részlegének vezetője így nyilatkozott: „Mivel világszerte továbbra is növekszik a kereslet a fenntartható közlekedési megoldások iránt, ez a gyártóüzem biztosítja majd, hogy az ABB képes legyen kielégíteni a keresletet, és továbbra is a teljes körű e-mobilitási megoldások meghatározó szállítója maradjon.”  

 

Az ABB egyedülálló szakmai tapasztalattal rendelkezik a fenntartható közlekedési megoldások fejlesztésében.  Az ABB, amely egy évtizede lépett be az elektromos járművek töltőrendszereinek piacára, mára több mint 14 000 DC villámtöltőt értékesített a világ több mint 80 országában, és a fenntartható közlekedési megoldások nemzetközi elterjesztésében szerzett érdemeiért nemrég átvehette a Global E-mobility Leader 2019 díjat is.   

 

Az ABB nemrég jelentette be, hogy töltési technológiát szállít a világ első, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett ABB FIA Formula-E világbajnokságban résztvevő harmadik generációs versenyautókhoz.   

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05