A koronavírus hatásai a kapcsolatokra

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 08:33

Akár elismerjük a koronavírus létezését és pusztítását, akár tagadjuk azt, mindenképp el kell ismernünk, hogy a miatta bevezetett bezártság minden kapcsolatra hatással volt. Ez lehet pozitív és negatív egyaránt, sőt, mind az érzelmi, mind a szexuális életre is jelentősen kihatott.

A kapcsolatok fajtái és az ebből fakadó hatások

 

Ahány kapcsolat, annyiféle kötődés létezik, így igen nehéz megsaccolni, hogy egy adott kapcsolatra milyen módon hatott az összezártság. A meghittebb, bizalomra és biztonságra épülő kapcsolatok esetében minden valószínűség szerint a folyamatos jelenlét jótékonyan hatott, így ezt a változást mindenképp a pozitívak közé kell sorolni. Azok, akiknek az élénk és változatos szexuális élet jelenti az igazi elvárást, nem biztos, hogy annyira jól alakultak a dolgok, hiszen rengeteg mindenben korlátok közé lettek szorítva. Valljuk be, izgalmas minden nap a lakás más pontján csinálni, de néhány hét után már nincs új a nap alatt. 

 

Az emberi, családi kapcsolatok sokat mélyülhettek az utóbbi időben, ami köszönhető az állandó jelenlétnek is, de az is szerepet játszik benne, hogy a személyes találkozást digitálisan kellett megoldani. Ez főként az idősebb rokonokkal való kommunikációban nyilvánult meg, hiszen jó volt, ha bennük is tudtuk tartani a lelket. 


Szex és karantén

 

A folyamatos összezártság teret engedett a kísérletezési kedvnek, azaz sokak fantáziájára jó hatással volt. Persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a családokat sem, ahol nem elég a home office mumusával megküzdeni, de az online iskola is bőven pakolt a szülők vállára a felelősségből. Ebben az esetben még az is előfordulhat, hogy a korábban kielégítő szexuális együttlét mennyisége csökkent, hiszen az új feladatok megoldása sokszor teljes embert kívánt. Éppen ezért nem meglepő, hogy megnőtt a kereslet a pornófilmek iránt, így ez az ágazat tekinthető az igazi nyertesnek a karantén vonatkozásában. 

 

Persze azok, akiknek volt idejük és módjuk újdonságokat kipróbálni, sok új tapasztalattal és akár szexuális segédeszközzel is gazdagodhattak

 


Teljesítménykényszer és szorongás

 

A fokozott elvárás, hogy ha már többet vagyunk együtt, akkor az szexuálisan is meg kell, hogy látszódjon, sokakban szorongást váltott ki, amihez hozzájárul a vírus okozta stressz és bizonytalanság is. Ez sokszor nem hatott jól a szexuális kapcsolatra, mert így kicsit teljesítménykényszer érzetét keltette a felekben, ami pedig általában nem a gyönyörhöz vezet. 

 

Azoknak, akik így élték meg a karantént, igazi fellélegzést hoz a nyár, hiszen már ki lehet mozdulni, így újra el lehet menni randizni, esetleg kirándulni, sőt utazni is. Ez csökkenti a stresszt és növeli az összebújási kedvet is a párokban, így lehet, hogy nem a karantén alatt, hanem utána fogan több apróság.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50