Milyen kiegészítőre lesz szüksége, ha OSB lapokkal dolgozik?

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 08:28

Az OSB lap nagy népszerűségnek örvend napjainkban megbízhatóságának, strapabíró voltának és sokoldalú felhasználhatóságának hála. Számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyet különösebb szaktudás nélkül is képes az ember felhasználni és kreatív dolgokat alkotni belőle. Mindez olyan elengedhetetlen kiegészítők segítségével tetézhető és tehető még stabilabbá, mint a rögzítőcsavarok, a pántok vagy a vasalatok.

Milyen kiegészítők léteznek?

 

A legfontosabb kiegészítőnek számít a derékszögű rögzítővasalat, melynek hála a lemezek derékszögben egymáshoz rögzíthetők anélkül, hogy a lemez élét meg kellene fúrni. A derékszögű rögzítővasalat nem csak egymáshoz feszíti az elemeket, hanem meg is támasztja a szerkezetet. Ennek köszönhetően a struktúra masszív és strapabíró lesz.

 


Ehhez hasonló előnyökkel jár a sík szeglemez használata egyaránt, amely lehetővé teszi, hogy a lemezeket egy síkban, azaz egymás mellett tudja rögzíteni. Jellemzően függőleges szerkezeteknél vagy nagy terhelésnek kitett részeknél szükséges használni az ilyen jellegű vasalatokat. Ilyen nagy terhelésnek kitett helyek lehetnek a kültéri játékok. 

 

Elengedhetetlen elemek

 

További kiegészítő a rögzítőcsavar, amelyből több lehetőség közül is válogathat, azonban az OSB lapok rögzítése esetében a legpraktikusabb megoldásnak a megfelelő méretű platócsavar bizonyul. Ennek a típusnak is számos fajtája ismert, amely mind más és más követelménynek tesz eleget. Ilyen a rézcsavar, amely nem csak magas teherbírású, hanem kifejezetten jó ellenálló képességgel is rendelkezik. Nagy terhelés vagy mozgó szerkezet esetében a legideálisabb választás.

 

Az alumínium rögzítőcsavart is sokan választják, mivel áruk kedvező, és mindemellett széles körben alkalmazható, azaz minden olyan felület esetében, amely a ház körül megtalálható.

 

Érdemes mindenek előtt végiggondolni célját és a megvalósítás lépéseit, majd beszerezni mindazt, ami szükséges lehet a munkához.

 

Az OSB lapok rögzítési módszere

 

Az OSB lapok rögzítésére több módszer is létezik, azonban van két tulajdonság, amelyet nem szabad szem elől tévesztenie a megfelelő eredmény elérése érdekében. Ilyen tényező lemez alátámasztásának sűrűsége, valamint a lemez önsúlya.

 

Amennyiben szeretne többet megtudni az OSB lapok kiegészítőiről és beszerezni az ön számára legideálisabbat, akkor látogasson el az OSB Futár weboldalára, ahol számos hasznos tippet és trükköt olvashat, valamint beszerezheti az igényeinek legmegfelelőbb kiegészítőket.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50