Felkészült az iskolakezdésre a Telenor Hipersuli

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 13. 16:37

Fontos társadalmi céllal, a digitális tudatosság terjesztésével összekapcsolódó kereskedelmi ajánlattal és új TudatosNet videó-sorozattal segíti a Telenor a szülőket és a gyerekeket a tanévkezdésben. A tudatos, biztonságosabb internetezés alapjait bemutató kisfilmek olyan aktuális témákat járnak körbe és adnak gyakorlati tanácsokat, mint például a csevegőalkalmazások tudatos használata, az online zaklatás, vagy a digitális szülői felügyelet. A most elindult HiperSuli ajánlat pedig egyszerre gondoskodik a tanuláshoz szükséges otthoni mobilnetről és tabletről, valamint a szülők és gyermekek digitális tudatosságáról is. 

Az elmúlt hónapokban sok családban megtapasztalhatták, hogy milyen fontos a megfelelő internet-elérés és az okoseszköz a gyermek otthoni, digitális tanulásában. A Telenor HiperSuli ajánlatában egy kifejezetten digitális oktatáshoz ajánlott, Samsung Galaxy Tab A 10.1 tablet, valamint otthoni mobilnetes Hipernet Home+ előfizetés szerepel, amely a hordozható nettel nem csak otthon segítheti a tanulást, de akár a nagyinál is.

 

A szolgáltató az otthoni tanuláshoz szükséges infrastruktúrán túl a családok digitális tudatosságát is igyekszik fejleszteni. A HiperSuli ajánlatban a Hipernet Home+ tarifacsomagban lévő adatkeret mellé 31 naponta 1 GB extra belföldi Hipernetet aktiválható, 2 éves hűségvállalás esetén, összesen 12-szer, és szabadon felhasználható az aktiválást követő 30 napig, akár tanulásra, akár a www.telenor.hu/hipersuli-ajanlat oldalon elérhető TudatosNet videók megtekintésére. Így az ügyfelek nemcsak a tanuláshoz rendelkezésre álló adatkeretet, hanem a család digitális tudatosságát, biztonságát is növelhetik.

 

 

Támpont a digitális világról való beszélgetéshez

Az Ipsos KidComm kutatása szerint* tíz magyar családból kilencnek van PC-je, vagy laptopja, a családok fele tablettel is rendelkezik, azonban a szülők 22 százaléka egyáltalán nem foglalkozik a veszélyekkel, a biztonságos internetezés témájával. A kényszerűségből elrendelt digitális oktatás miatt jelentősen nőtt a gyerekek neten töltött ideje, azonban pozitívum, hogy előtérbe került az online biztonság kérdése is.  A Telenor régóta elkötelezett a gyerekek online védelme iránt, digitális oktatási programjában, a HiperSuliban hangsúlyos szerepet kap az internet és a technológia használatának tudatossá tétele, amihez iskolai foglalkozások mellett TudatosNet néven több, bárki számára elérhető tananyag, kvíz nyújt segítséget.

 

„A gyerekek életének részesei a kütyük, alkalmazások és az online kapcsolatok, ezek szerepe a vírushelyzet miatt még fontosabbá vált. A gyerekek tudatos nethasználatához elengedhetetlen, hogy a témáról ne csak az iskolában, hanem otthon is szó essen. Tapasztalatunk szerint sok szülőnek van szüksége segítségre, hogy megóvja gyermeke biztonságát a digitális térben is. Ehhez pedig fontos, hogy a családokban beszéljenek az online világról, annak veszélyeiről is. Az új videósorozat is ezt a célt szolgálja és támpontot is ad a szülőknek a téma felvetéséhez” – mondta Koren Balázs, a program szakmai vezetője.

 

„A videók közül néhány inkább a szülőket, mások inkább a gyerekeket szólítják meg, a legjobb azonban az, ha közösen nézik meg a filmeket és beszélgetnek a látottakról. Szeretnénk, ha a netes biztonságról szóló tartalmaink a lehető legszélesebb réteghez jutnának el, hiszen az online veszélyek mindenkit fenyegetnek” – tette hozzá Koren Balázs.

 

„A digitális eszközök használatában a tiltás hosszú távon nem megoldás. Fontos, hogy a szülő ne ellenfele, hanem szövetségese, partnere legyen a gyereknek a digitális térben. Fedezzék fel együtt ezt a világot, tanuljanak róla együtt, egymástól. Ahhoz, hogy a szülő értse, mi történik a digitális térben és segíteni tudjon, neki is művelődnie kell, és folyamatosan kommunikálni a gyerekével az élményeiről, a digitális világban rejtőző lehetőségekről és veszélyekről. Ha a szülő úgy érzi, hogy egyedül nem boldogul, információra vagy segítségre lenne szüksége, jusson eszébe, hogy a kérdéseivel, dilemmáival nincs egyedül, és online is találhat segítséget, például a TudatosNet videók, vagy a Youtube-csatornámon lévő videók révén.” – mondta el Tóth Dániel pszichológus, a Pszichológus Pasi Youtube-csatorna alkotója, a digitális világ szakértője.

 

A koronavírus miatti iskolabezárások óta a HiperSuli számos módon támogatta a pedagógusokat, hogy minél könnyebben vegyék az akadályokat. A digitális oktatási módszerekről tavasz óta összegyűlt tapasztalatokat összegző, és a szünidő kapcsán a szakmabelieknek és a szülőknek is tanácsokat adó TudásPakk mellett nemrégiben digitális tananyaggyűjtemény jött létre egy pályázatnak köszönhetően. 

 

__________________ 

* A 2016-os mérést követően 2019 őszén ismét a 8-17 éves gyerekek médiafogyasztását és eszközhasználati szokásait vizsgálta az Ipsos KidComm szindikált kutatása személyes, szülői és gyermek kérdőíves interjúk keretében. Az összesen 800 gyerekkel és szülőjével készült tanulmány elsődleges célja az életmód, érdeklődés és médiafogyasztási szokások feltérképezése volt, amelyben nagy hangsúlyt kapott a digitális médiafogyasztás, beleértve az online és social média területét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05