Fujitsu kutatás: Milyen akadályokkal szembesülnek a nők az IT-viszonteladói piacon

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 23. 17:58

Az amerikai Üzletasszonyok Napjával egyidőben indította el a Fujitsu felmérését, amelynek célja, hogy azonosítsa a nők előtt álló legnagyobb lehetőségeket és kihívásokat napjaink európai IT-viszonteladói piacán.

A Fujitsu árbevételének több mint 80%-át biztosító viszonteladói szegmens fontos szerepet játszik a Fujitsu sikerében. Ebből eredően az ökoszisztéma sokszínű munkaerő toborzására és megtartására irányuló képessége is kritikus tényező. A Fujitsu partnerhálózatában végzett vizsgálat azt kívánja kideríteni, milyen munkahelyi kihívásokkal szembesülnek a nők a viszonteladói hálózatban – a mindennapi akadályokat éppúgy ideértve, mint a világjárvány hatásait. A Fujitsu azonosítani szeretné azokat a példaképeket, akik a nők új generációját az IT-viszonteladói szegmensbe vonzzák, és azokat a szövetségeseket is, akik segítségére lehetnek a sokszínűséget értéknek tekintő közösség építésében. 

 

„Iparágunk fejlődésének motorját az innováció hajtja. Azt pedig mindenki tudja, hogy a sokféle nézőpontnak és ötletnek köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy megkérdőjelezzük a régóta elfogadott elképzeléseket, és minden korábbinál hatékonyabban vezessük be az innovációkat. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a sokszínű cégek jobban teljesítenek, sikeresebben toborozzák és tartják meg dolgozóikat, és elkötelezettebb munkaerővel rendelkeznek. Ugyanakkor a nők még mindig alulreprezentáltak a viszonteladói szegmensben. Felmérésünkkel szeretnénk rávilágítani a nők által a viszonteladói csatornában tapasztalt főbb kihívásokra, és segíteni akarunk az ökoszisztémának, hogy ezeket az akadályokat megszüntetve szolgálja a nők, partnereink és összességében véve az egész társadalom javát” – mutatott rá Fernanda Catarino, a Fujitsu európai viszonteladói üzletágért felelős vezetője. 

 

A Fujitsu régóta élvezi a sokszínű munkahely előnyeit, és továbbra is ösztönzi a befogadó munkakörnyezet kialakítását. Eddigi erőfeszítései, például a sokszínűséget és a befogadást támogató stratégiája és a nemek közötti bérkülönbség megszüntetését célzó küldetése elismeréseként felkerült a Times Top50 női munkaadót rangsoroló listájára*. A Fujitsu az ügyfeleket, partnereket és szállítókat is magában foglaló, teljes ökoszisztémában elősegíti a sokszínűséget, többek között olyan tevékenységekkel, mint a női példaképek bemutatása és mentorprogramok indítása. 

 

________________

* Mit jelent a Times Top 50 női munkaadói listáján szerepelni: https://blog.uk.fujitsu.com/responsible-business/times-top-50-womens-business-network-covid/#.X0YMpDGP5g2

Kulcsszavak: Fujitsu kutatás IT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15