A 3D technológiát és a távoktatást támogatja az Alza

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 25. 18:01

Ha már egyszer rákényszerültünk a modern technológiák alkalmazásának kiterjesztésére az oktatásban, miért ne csináljuk teljes erőbedobással? Ez járhatott az Alza online áruház vezetőinek fejében, amikor bevezették 3D nyomtatókra vonatkozó kölcsönprogramjukat az iskolák számára. Az Alza térítésmentesen bocsát 3D nyomtatókat iskolák rendelkezésére egy fél évre. Az iskoláknak annyi a dolguk, hogy jelentkezniük kell a programra. 

Az Alza szeretne lehetőséget biztosítani a diákoknak és a tanároknak a modern technológia megismerésére: a programba jelentkező intézmények számára egy Creality Ender 3 nyomtatót bocsát rendelkezésre 6 hónapos időtartamra. Emellett kedvezményekkel támogatja az oktatási intézményeket a távoktatáshoz szükséges eszközök beszerzéséhez. 

 

Az Alza tavaly indította el kölcsönprogramját a Cseh Köztársaságban, most pedig Magyarországon is bevezeti. A 3D nyomtatókkal a vállalat szeretne támogatást nyújtani az iskoláknak a modern technológia integrálásának támogatásával.. A programra általános és középiskolák jelentkezhetnek. A jelentkezés egyedüli feltétele egy előzetes regisztráció az önkormányzatok és közintézmények számára.

 

 

"A 3D nyomtatók hamarosan széleskörűen terjedhetnek el az oktatásban. Pontosan ezért szeretnénk megadni az iskoláknak a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák a legújabb eszközöket. Ezeket a nyomtatókat nemcsak a műszaki és informatikai tantárgyaknál lehet hasznosítani, hanem a művészeti tárgyak esetében is, ahol a pedagógusok kinyomtathatják az egyes modelleket és a tanítási eszközöket, amelyekre egyébként korábban nem nyílt lehetőségük." - mondta Takács Csaba, az Alza.hu vezetője. Azoknak, akiket érdekel a kölcsönzési lehetőség, csupán annyi a teendőjük, hogy írnak egy kérelmet az org@alza.hu e-mail címre és megrendelik a Creality Ender 3 nyomtatót. A 6 hónapos tesztidőszak leteltével egyszerűen visszaadják, de akár kedvezményes áron meg is vásárolhatják a készüléket..

 

Az Alza készen áll arra, hogy segítse az iskolákat a digitalizálásban. Az idei év tavaszán a cég is tapasztalta a megnövekedett igényt a távoktatáshoz szükséges informatikai felszerelésekre:, számítógépekre, laptopokra, monitorokra, fejhallgatókra, webkamerákra és még sorolhatnánk. Ezért az új iskolaév kezdete előtt az e-shop kibővítette az elektronikai eszközök és kiegészítők raktárkészletét, hogy rugalmasan teljesíthesse az oktatási intézmények és háztartások igényeit. Emellett előnyös vásárlási feltételekkel, kedvező árakkal, a hét minden napján aktív ügyfélszolgálattal, a termékek kipróbálásának lehetőségével és számos fizetési opcióval várja az oktatási intézményeket, utóbbi magában foglalja a meghosszabbított teljesítési határidejű számlákat is, amelyeket az Alza az intézmények az aktuális igényeihez igazít. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15