Az ABB bővíti a kisméretű robotok választékát

forrás: Prím Online, 2020. október 6. 16:26

A kisebb helyigényű, a ciklusidőket jelentősen lerövidítő, a kategóriájában a legjobb emelőteljesítményt, karkinyúlást és pontosságot kínáló IRB 1300 robotok javítják a termelékenységet és a gyártósor rugalmasságát.

Az ABB az IRB 1300 piacra dobásával bővíti a kisméretű, 6-tengelyes ipari robotok családját. Az új robottal a gyorsabb és kompaktabb robotok iránti keresletet kívánja kielégíteni, amelyek nehéz tárgyak és komplex vagy szabálytalan alakú terhek gyors emelésére is képesek. 

 

Az ABB IRB 1300-as robotja, amely a maximum 10 kg hasznos terhelést biztosító IRB 1600-as sikerességére épül, 27%-kal javítja a ciklusidőket, de 60%-kal könnyebb és 83%-kal kisebb, mint az IRB 1600. A csupán 220 mm x 220 mm helyigényű IRB 1300-as robotot kis helyekre tervezték, és kialakításának köszönhetően szűk, zárt terekben is telepíthető lesz. 

 

 

„Az IRB 1300 kiváló mutatókkal rendelkező termékkel bővítjük a kisméretű ipari robotportfóliónkat, így a jövőben a funkciók és a teljesítmény még szélesebb skáláját tudjuk majd kínálni ügyfeleinknek,” nyilatkozta Antti Matinlauri, az ABB Robotika Product Management részlegének vezetője. „Az IRB 1300 tervezése során az volt az egyik fő szempont, hogy ügyfeleink a nehéz, komplex vagy szabálytalan alakú terhek emelésére alkalmazott robotunkkal még kis, szűk helyeken is nagyobb sebességet és pontosságot érjenek el.”  

 

Az anyagmozgatási, gépkiszolgálási, polírozási, összeszerelési és tesztelési alkalmazásokban nagyobb hasznos terhelhetőséget és nagyobb karkinyúlást biztosító robot ideálisan alkalmazható az elektronikában, az élelmiszer- és italiparban, a gyógyszergyártásban, a fogyasztási cikkek gyártásában, a csomagolásban és a logisztikában is.

 

 

Az IRB 1300 a következő három főváltozatban lesz kapható: 11 kg/0,9 méter, 10 kg/1,15 méter és 7 kg/1,4 méter. A 0,9 méter kinyúlás mellett 11 kg hasznos terhelést biztosító változat jobb mutatókkal rendelkezik, mint az ebbe a kategóriába tartozó versenytársai. 

 

Az ABB OmniCore vezérlővel felszerelt IRB 1300 fejlett mozgásvezérlést, és kategóriája legnagyobb pontosságát kínálja, aminek köszönhetően a robotalkalmazások szélesebb körét képes kiszolgálni, például jól használható polírozás és gépkiszolgálás terén is. 

     

Az IRB 1300 sokoldalúságának további növelésére az OmniCore vezérlő számos kiegészítő eszközzel, így például fieldbus protokollokkal, kamerás megoldásokkal és erőméréssel szerelhető fel. Az OmniCore az intuitív FlexPendanton egyszerű felhasználói felületet kínál. A szokványos csippentési, húzási és koppintási műveleteket lehetővé tévő mulit-touch kijelző segítségével a felhasználók könnyen elsajátíthatják a robot programozását és üzemeltetését.

 

 

Az IRB 1300 az IRB 1600-hoz képest 50%-kal több, 20 db bemeneti/kimenti porttal rendelkezik, aminek köszönhetően a robot kifinomultabb megfogó szerkezetekhez vagy effektorokhoz használható, így az egyidejűleg kezelt munkadarabok számának megnövelésével a felhasználók javíthatják a termelékenységet.

 

Az alapváltozatban IP40-es védettséggel rendelkező IRB 1300 opcióként IP67-es védettségi szinttel is elérhető, mely esetben a robot védett por és víz behatolása ellen. A robot Foundry Plus védettséggel is kialakítható, mely esetben az öntödék és más fémfeldolgozó üzemek kedvezőtlen viszonyai között is telepíthetővé válik. Ha további részleteket szeretne megismerni az új robotunkról, kérjük, kattintson ide.  

Kulcsszavak: automatizáció robot ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05