Változatos gyurmaalapanyagok kreatív időtöltéshez

forrás: Prím Online, 2020. október 6. 08:49

A gyurmázás az egyik legkedveltebb kézműves elfoglaltság. Manapság már nem a nehéz, agyagos tapintású anyagokra kell gondolni, ha gyurmát vásárolunk, hanem a légies, könnyű, nem tapadó anyagösszetételű, készségfejlesztő verziókra, amik nem koszolnak, és nem kenődnek rá semmire. A gyerkőcök az intézményi foglalkozásokon lassan jutnak el az egyszerű csigaformától a bonyolultabbakig, de ha kitartóan gyakorolnak, a levegőre száradó gyurmát univerzális alapanyagként még apróbb javításokra is használhatják a ház körül.

A gyerekek képzelőerejét használva a nem ragadó gyurmákat kreatívan használhatjuk a kézügyesség fejlesztésére, sőt a megszáradt anyag festése után javíthatunk vele törött kaspót, fogantyút, készíthettek belőle dísztárgyakat, érdemes tehát jól begyakorolni a használatát. 

 

A KreatívJáték.hu áruház különböző típusú gyurmákkal segíti a készségfejlesztést. A foglalkoztató asztal mellett biztonsággal végezhető tevékenység során olyan anyagokat keressünk, amik puhák, könnyen formázhatóak, és huzamosabb használat során sem száradnak ki. A könnyen gyúrható játék intenzíven teszi próbára a kicsik kreativitását, akik bármilyen alakot könnyedén megformázhatnak belőle.

 

Kreatív gyurmák

 

A homokgyurma ötvözi a homokozás és gyurmázás élményét. Szétfolyik a kézben, akár a homok, formázáskor mégis könnyen tapad. A Kinetic Sand visszazárható tasakban tárolható, amiben sokáig megőrzi kellemes tulajdonságait. Az örökmozgó gyurma sem szárad ki. Megunhatatlan anyagából szabad kézzel vagy a formázóeszközökkel, kinyomóval is remekműveket alkothatsz.

 

A modellezőgyurma tartalmazhat csillámport is, mely rendkívül szórakoztatóvá teszi a használatát. Rugalmas anyaga nem szennyeződik, ragyogása vonzó a gyerkőcök számára.

 

A mágikus homokgyurma-készítő szettel a gyerekek az alapanyagokat összekeverve maguk készíthetik el a varázshomokjukat. Az illatos slime készítővel pedig víz hozzáadásával készíthetsz különféle slime-okat. 

 

Kell ennél több a jó szórakozáshoz?

 

A könnyedén formázható intelligens gyurma hihetetlen tulajdonságai miatt népszerű. Fajtától függően több különböző anyag fizikai jellemzőit ötvözik magukban, így mind más-más tulajdonságokkal bír. Könnyen formázható, nyújtható és tartós anyag.

 

A kínálatban vattacukros pillegyurmát is találtok, amik főleg a lányok figyelmét fogja felkelteni, míg a fluoreszkáló, sötétben világító gyurmakészlet minden kisgyerek szívét megdobogtatja. Akár árammentes éjjeli fényként is használhatjátok, ha nappal kellőképpen fel tudjátok tölteni. 

 

Ha szerettek gyurmázni, ki kell próbálnotok a formázóeszközöket és a gyurmás játékokat is, amikkel új színt vihettek a megszokott kézműveskedésbe. Sokféle társasjáték kreatívan összeköthető a gyurmázással. Készülhetnek kisautók, játékfigurák és díszek is egyéb játékokhoz, amik megdolgoztatják a fantáziát.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50