Új, tanúsított változat érhető el az egyedülálló, magyar fejlesztésű biztonsági megoldásból

forrás: Prím Online, 2020. október 7. 09:38

Új változat érthető el a hazai i4p cég Trident HSM és Trident SAM megoldásából, amely a szigorú Common Criteria EAL 4+ biztonsági tanúsítványt is megszerezte

A rendkívül rugalmasan fejleszthető Trident HSM és a hardvermodulon alapuló kriptográfiai termékcsalád újabb algoritmusokkal bővült, még nagyobb teljesítményt nyújt, illetve a delegált autentikáció bevezetésével még könnyebb integrációt biztosít. A Trident HSM kiemelkedően magas szintű biztonságot kínál, hiszen ilyen tanúsítvánnyal világszinten is csak kevés hardverbiztonsági modul rendelkezik. 

 

Összetett folyamat, profi támogatás

„A biztonsági tanúsítványok esetében a minősítés csak arra az adott termékverzióra érvényes, amelyet egy laboratórium a felügyeleti hatóság ellenőrzése alatt megvizsgált a tanúsítási folyamat során. Minden egyes új változat kiadása után újra, a kezdeti tanúsításhoz hasonló utat kell végigjárni. Ez egy összetett procedúra, de rendkívül fontos, hiszen ez a tanúsítvány igazolja az ügyfelek számára, hogy a termékünk megfelel a szigorú követelményeknek. Örömünkre szolgál, hogy a Trident HSM v2.1 tanúsítványát igen rövid idő alatt megszerezhettük, és különösen nagy pozitívum, hogy ebben egy hazai partner, a CCLab független információbiztonsági laboratórium volt segítségünkre” – mondta össze Rózsahegyi Zsolt, az i4p ügyvezető igazgatója.

 

„A mindössze 4 hónap alatt sikeresen lezárult újra-értékelési projekt már nem az első közös projektünk volt az i4p-vel. A fejlesztők által jól előkészített dokumentumoknak és az értékelési folyamat során adott visszajelzéseink gyors figyelembevételének köszönhetően az előzetesen elvárt határidőre, nagyon gyorsan végig tudtuk vinni az EAL4+ szintű megfelelőségértékelést” – foglalta össze Hornyák Gábor, a CCLab Kft. laboratóriumának vezetője.

 

 

Páratlan funkciók

A Trident HSM egy hardverbiztonsági modul, amely jelenleg a piacon egyedülállóan magas szintű biztonságot kínál, segítve a vállalatokat az adataik védelmében, és a biztonságra vonatkozó nemzetközi előírások (például GDPR, eIDAS, PSD2) teljesítésében. Rendelkezik a HSM-ekre jellemző fejlett kriptográfiai, biztonsági és kulcs menedzsment tulajdonságokkal, a Secure Multi-Party Computation képességének köszönhetően azonban képes többet is nyújtani; több HSM eszközt tud egy elosztott klaszterbe szervezni és a kriptográfiai kulcsokat ebben a klaszterben elosztva kezelni. Így önállóan egyetlen eszközön sem azonosíthatók a kulcsadatok, tehát egy eszköz kompromittálódása esetén a megszerezhető információ értéktelen. Az ügyfelek igényeinek megfelelően többféle konfigurációban elérhető: önálló konfigurációban, klaszterben, illetve multi-party klaszterben is.

 

A megoldás megfelel az eIDAS előírásainak is, lokális és távoli minősített aláírás (QSIG) és minősített pecsét (QSEAL) is létrehozható vele. Ráadásul jelenleg a Trident HSM fejlesztője, az i4p az egyetlen olyan gyártó a világpiacon, amely teljes körű megoldást biztosít a távoli minősített elektronikus aláírási szolgáltatásokhoz, egy eszközben egyesítve a saját fejlesztésű kriptográfiai modult és aláírásaktiváló modult. Ezen keresztül lehetővé teszi a minősített bizalmi szolgáltatók számára, hogy egyszerűen vezessenek be és kínáljanak ügyfeleiknek kényelmes, felhőalapú, minősített aláírási szolgáltatásokat.

 

Nagyobb rugalmasság és teljesítmény

Az ügyfelek visszajelzéseinek megfelelően továbbfejlesztett eszköz még nagyobb rugalmasságot kínál a többféle magas rendelkezésre állású klaszteren keresztül. A távoli minősített elektronikus szolgáltatás bevezetését tervező szolgáltatók számára pedig még könnyebb lesz az integráció a delegált autentikációs képességnek köszönhetően. A Trident aláírás-aktiváló modul az RSA algoritmus mellett már az ECC kulcsok használatát is lehetővé teszi távoli aláírásoknál, továbbá a Trident HSM már a SPHINCS+ post-quantum algoritmus támogatását is tartalmazza. A teljesítményt érintő fejlesztések révén pedig a Trident RSS (távoli aláíró szolgáltatás) v2.1 már nagyobb, akár több százezer kulcsot és ügyfelet kiszolgáló projektekhez is alkalmas. Az új változat már elérhető, és a meglévő ügyfelek számára akár ingyen is hozzáférhető a megkötött támogatási szerződéstől függően. 

 

A Trident kriptográfiai családot komoly érdeklődés övezi Európában, több szolgáltató is lefoglalta a megoldást, vagy már el is kezdte az implementálást. A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel az i4p megújította partneri programját is, és új integrátorok jelentkezését várja azokban a régiókban, ahol még nem folytat kizárólagos együttműködéseket.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50