Az örökrózsákról röviden

forrás: Prím Online, 2020. október 11. 09:18

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki előszeretettel osztja meg a különböző élményeit, így tuti, hogy nem maradhatott ki a képek közül egy vagy több rózsadoboz. Ezek különleges ajándékok, hiszen akár évekig is gyönyörködtethetik a tulajdonosát. Lássuk, hogy mit is kell tudni róluk!

A rózsa örök

 

A rózsa ajándékozásának nagyon régre visszanyúló hagyománya van. Ezzel összefüggésben a tartósításra vonatkozó igény is megjelent az évek során, hiszen mindenki szereti őrizgetni az emlékeket. Ha pedig valaki több rózsát szeretett volna ajándékozni, akkor arra is ki kellett találni egy megoldást, ami pedig nem a csokor volt. Így született meg a rózsabox, amibe eleinte vágott, de élő virágfejek kerültek. Ez csodaszép és szemet gyönyörködtető ajándék volt, ami sajnos 1-2 hét múlva már büdös és elszáradt lett. Ebből kifolyólag felmerült, hogy hogyan is lehetne hosszan tartó eredményt elérni a rózsadobozokkal. 

 

Ennek következtében elkezdtek kísérletezni egy tartós, ám tökéletesen élethűen tartó eljárással, aminek következtében megszülettek az úgynevezett örökrózsák. De mi is ez pontosan?

Az eljárás maga

 

Az örökrózsa alapjában véve egy élő virág, amit tartósítanak, mégpedig glicerinnel. Bár eleinte nem kísérleteztek a színes, vágott virágokkal, de később belátták, hogy működik a módszer, hiszen az így készített koszorúk sokáig szépek és élénkek maradtak, így elindulhatott a rózsa is ezen az úton. 

 

A folyamat 2-3 hétig tart, aminek során az élő, vágott virágot beáztatják glicerinbe. Ez történhet csak a levágott rózsafejjel, de akár az egész virággal is. Ahogy a növény elveszíti a benne rejlő nedvességet, úgy kókad el, majd más nem lévén, felszívja a glicerint. Amikor a virág minden apró részletét átjárja ez az anyag, a rózsa kivirul és teljes szépségében pompázik, immár örökre. Természetesen az örökké itt maximum 5 évet jelent, de ha egy vágott rózsa átlagos élettartamát vesszük alapul, nyugodtan hívhatjuk örökrózsának. 

 

Mit ne tegyünk?

 

Ha azt szeretnénk, hogy az örökrózsánk sokáig szép és tartós maradjon, akkor célszerű óvni a napsugárzástól, nedvességtől és a nagyobb hőváltozásoktól. Ez nagyban befolyásolja az élettartamát. Amit egyenesen tilos, az a vízben való áztatás, mivel ebben az esetben a rózsa újratelítődik nedvességgel, így a glicerin szép lassan távozik belőle. Tehát visszafordul a folyamat, és a rózsa újra egy átlagos virág lesz. 

 

Ár tekintetében korábban jóval magasabb árfekvést képviseltek az örökrózsák, ám manapság már néhány szál virág áráért kaphatunk hosszan tartó szépséget. Ezek fényében nem meglepő a népszerűségük, hiszen tartósak, gyönyörűek és nem mellesleg minden alkalomra kiváló ajándékok. Rendelj örökrózsát a DekorPlaza.hu-tól, és csalj mosolyt a kedvesed arcára!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09