Karácsonyi kreatívkodás

forrás: Prím Online, 2020. november 8. 11:35

Pár hét és itt a karácsony, az év talán legszebb időszaka, amikor lehetőségünk van egy picit megpihenni és nem csak otthonunkat, hanem lelkünket is ünnepi hangulatba varázsolni.

Szebbnél szebb díszek az asztalon, az ajtón, az ablakokban és persze a fenyőfán. Meghittség, ünnepi fények, finomabbnál finomabb falatok, minőségi együttlét a családdal - ezek mind a karácsonyi hangulat fontos elemei.

 

A kreatív hobby szerelmeseinek különösen fontos időszak ez, hiszen kiélhetik kreativitásukat: készülhetnek a gyönyörű adventi koszorúk, ajtódíszek, ablakdíszek, asztaldíszek, fenyőfadíszek is. És persze nem feledkezhetünk meg a karácsony központi eleméről sem: az ajándékokról. 

 

Karácsonyi ajándék saját kezűleg

 

A karácsonyi ajándék bizony nem csak a boltok polcairól kerülhet a fenyőfa alá. Az utóbbi években újra divat lett saját készítésű ajándékokkal meglepni szeretteinket. Gondoljunk csak bele: mennyivel jobb érzés olyan ajándékot kapni és adni is, amiben látszik, hogy benne van a szívünk lelkünk. Bár sokan még mindig a jól bevált minta szerint ajándékoznak, és jellemzően valamilyen műszaki cikk, parfüm, könyv, játék kerül a fa alá, ugyanakkor egyre többen áldozzák rá az időt és készítenek egyedi, személyre szabott ajándékokat szeretteiknek. A sokféle alapanyagnak, technikának köszönhetően szerencsére számtalan lehetőség közül válogathatunk.

 

Amennyiben Te is egyedi, saját kézzel készített karácsonyi ajándékkal lepnéd meg szeretteidet, mindenképp nézz körül a Papelito szezonális kellékei között. 

 

A kézzel készített ajándékok személyesebbek

 

A közelgő karácsony sokak számára azt is jelenti, hogy ismét gondolkozhatunk azon, kinek mi lenne a legjobb ajándék. Ha neked is ismerős ez a probléma, jó helyen jársz. Természetesen vannak jól bevált ajándéktippek, mint például egy jó könyv. Mégis ha igazán személyre szóló ajándékot szeretnénk átadni szeretteinknek, akkor a kézzel készített meglepetés a legjobb választás. Persze itt is át kell gondolnunk, hogy ki, minek örülne a legjobban. Az azonban biztos, hogy egy szeretettel, odafigyeléssel, saját kezünkkel készített ajándéktárgy sokkal értékesebb, mint akár egy drága műszaki cikk. Ha valaki ilyen ajándékot kap tőlünk, biztosan tudni fogja, hogy fontos a számunkra. 

 

Egyedi ajándékok szeretteidnek

 

Az ünnepi hangolódást sosem lehet elég korán kezdeni. Alkothatunk akár egyedül, de bevonhatjuk a gyerekeket is, biztosan jó móka lesz mindannyiunknak. Szerezzük be időben az alkotáshoz szükséges dekorációs és ajándék alapanyagokat, amikből szebbnél szebb díszeket, egyedi ajándékokat varázsolhatunk. Egyedi ékszerdoboz, teafiltertartó-doboz, kézzel festett selyemsál, trendi textilszatyor, egyedi fotóalbum? A lehetőségek tárháza végtelen. Számtalan natúr, díszíthető alapanyag közül válogathatsz, és már kezdődhet is az alkotás. Natúr fa, feszített vászon, polisztirol, üveg, akril, textil, kerámia, selyem, karton.

 

Bármelyik alapanyagot és technikát is választod, egyedi, szívhez szóló ajándékokat készíthetsz szeretteidnek.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05