Az Eaton új munkatársakat toborozva kíván szerepet vállalni az energiaellátás átalakításában

forrás: Prím Online, 2020. november 11. 12:19

Jelentős bővítést és beruházást jelentett be az Eaton. A bővítés célja, hogy az épületek energiarendszereinek átalakításával az energiagazdálkodási vállalat kivegye a részét a fenntartható energiaellátásra történő átállásból, a jövő zöldebbé tételéből. Ennek keretében 2025-ig több mint 300 új munkavállaló felvételét tervezik.

Az új feladatokra EMEA szinten azonnal megnyílik 50 új pozíció. A toborzás többek között Csehországra, Franciaországra, Németországra, Magyarországra, Hollandiára, Norvégiára, Svájcra és Nagy-Britanniára terjed ki. Az Eaton széles körűen tapasztalt jelölteket keres, mérnöki, erősáramú elektronikai, informatikai vagy közgazdasági, államigazgatási, marketing, kommunikációs és újságírói ismeretekkel.

 

„Ez egy fantasztikus lehetőség.” – magyarázza Delphine Clement, az Eaton EMEA Commercial & Industrial Building szegmensének vezetője. „Új kollégáink a munkájukkal nemcsak a fenntartható jövő és egy biztonságosabb, megfizethetőbb és megbízhatóbb áramellátás megteremtéséhez járulhatnak hozzá, hanem az innováció mozgatórugóivá válva karriert építhetnek napjaink legdinamikusabban fejlődő területén.”

 

Az elektromos járművek számának növekedésével, a megújuló energiatermelés és az energiatárolás költségeinek csökkenésével az Eaton döntő szerepet kíván játszani abban, hogy az épületek a holnap energiaközpontjaivá válhassanak. Az Aurora Energy Research adatai szerint csak Nagy-Britanniában és Németországban 2040-re 40 millió elektromos jármű közlekedik majd az utakon, ami jelentősen megterheli a meglévő elektromos hálózatokat és a töltési infrastruktúra nagyarányú bővítését teszi szükségessé, különösen a városokban. Ugyanakkor egyre határozottabbak a megújuló energiaforrások melletti gazdasági érvek is: A Bloomberg New Energy Finance előrejelzése szerint a 2020-as évek közepére alacsonyabb lesz az új szél- és napenergia-erőművekből származó energia ára mint az átlagos európai földgázüzemekből származóé.

 

Az Eaton az épületek energetikai átmenetébe eszközölt beruházásainak növelésével hozzájárul ahhoz, hogy az épülettulajdonosok felkészülhessenek és az előttük álló feladatokra, és kiaknázhassák a lehetőségeket. Az Eaton az energiagazdálkodási rendszereivel, elektromosjármű-töltési technológiáival és energiatárolási megoldásaival a villamosításra ösztönzi az épülettulajdonosokat – megoldva olyan főbb kihívásokat, mint az energiahatékonyság, kapacitástervezés és a megújuló energiaforrások eredendő változékonysága. Az épülettulajdonosoknak lehetősége lesz helyben megtermelni és tárolni az épület üzemeltetéséhez szükséges, megújuló villamosenergiát, sőt fel tudják majd használni elektromos járművek töltésére, illetve értékesíthetik a hálózatüzemeltetőnek.

 

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy élére állhatunk az épületek energetikai átállásának, vállalva annak minden izgalmas kihívását.” – folytatja Clement. „Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő megalapozása és a növekvő energiaigények kielégítése érdekében új technológiákat és energiagazdálkodási rendszereket alkalmazva hozzuk létre a jövő korszerű hálózatait. Ebben kulcsszerepet kapnak az épülettulajdonosok, akik elsőkként élvezhetik a megújuló energiaforrások forradalmának vívmányait, és lehetőséget biztosíthatnak az EMEA útjain közlekedő elektromos járművek töltésére.”

 

A megpályázható állások megtekintéséhez, kattintson ide.

Kulcsszavak: Eaton +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05