Mit szólsz, ha jól arcon vágjuk az autóvezetéssel kapcsolatos félelmed?

forrás: Prím Online, 2020. november 14. 15:16

Amikor csak az autóvezetésre gondolsz, akkor mindig hatalmába kerít a félelem? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a jelenséggel. Ha nem is mondják ki, a legtöbben pont ebben a cipőben járnak a jogosítvány megszerzése előtt.

Ez a cikk viszont segíteni fog neked abban, hogy végre magad mögött hagyhasd a vezetés iránt táplált félelemérzetet. Vagyis megmutatjuk, hogyan is vágd arcon a félelmet, pattanj be a volán mögé, válj lépésről lépésre magabiztossá, és tapasztald meg a vezetés igazi élményét.

 

Nézd, a legtöbb ember kezdetben igenis fél beülni az autó volánja mögé

 

Ez még akkor is igaz, ha sokan ezt nem akarják bevallani. Menő dolognak tűnhet persze azt harsogni, hogy „én aztán nem félek”, pedig jobban belegondolva némi félelemérzetben a világon semmi rossz nincs.

 

Elvégre az autóvezetés jócskán rejteget magában bizonytalanságot. Nem beszélve arról, hogy olyan komplex feladatnak számít, ami nagyjából semmi máshoz nem hasonlítható. Rengeteg figyelmet igényel, a hibázás lehetősége pedig igencsak sokba kerülhet.

 

Csináld ezt, ha ki akarod iktatni a vezetéssel kapcsolatos félelmed

 

Olvass nyugodtan utána, a félelem leküzdésének az első lépése kimondani azt, hogy pontosan mitől tartasz. Avagy saját magadnak vagy valaki másnak elmondani azt, hogy pontosan milyen félelem kerít a hatalmába akkor, amikor a vezetésre vagy a vezetésoktatásra gondolsz.

 

Tudod, miért? Mert amikor nevet adsz a félelmednek, vagyis meg tudod nevezni pontosan, hogy mitől is tartasz, csodálatos dolog történik. Hirtelen a félelemérzet elpárolog, és egyszerre azt érzed, hogy nem is annyira vészes dologról van szó.

 

Ha ugyanis meg tudod fogalmazni, miért is félsz az autóvezetéstől, akkor az esetleges negatív forgatókönyvekkel is elszámolsz. Tisztázod magadban, hogy az előfordulásnak egész kicsi az esélye. Plusz napi szinten több millió ember vezet autót, köztük sokan biztosan ezerszer rosszabb sofőrök nálad.

 

A legtutibb módszer, hogy jól arcon csapd a félelmet és jogosítványt szerezz

 

Megvan tehát pontosan, hogy mitől félsz, kimondtad és azonosítottad. Innentől kezdve nem maradt egyetlen bizonytalan tényező vagy faktor sem, ami visszatarthatna a vezetéstől. Úgyhogy nincs is nagyon mire várni, ideje lesz beülni a volán mögé.

 

Nézd, a félelmek leküzdése kizárólag cselekvéssel lehetséges. Ha nem mész elébe a dolgoknak, akkor sosem tudod meg, mennyire király dolog autót vezetni. Nem tapasztalod meg a szabadság érzését, amivel elképesztően sokat veszítesz.

 

Úgyhogy biztosra vesszük, hogy ezt nem szívesen hagynád ki. Pláne annak fényében, hogy a modern technológia korszerű vívmányainak köszönhetően ma sokkal könnyebb jogosítványt szerezni, mint bármikor. Elég csak arra gondolni, hogy automataváltós autót vezetve is lehetséges vezetni tanulni.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09