Már több mint 30 ezer rendelést szolgáltak ki az easybox csomagautomaták

forrás: Prím Online, 2020. december 26. 11:04

Már közel  nyolcvan budapesti és pest megyei helyszínen működnek a rendelések érintésmentes átvételét biztosító easybox automaták, januárra száz felett lesz a számuk, és a vidéki városokban is indul a telepítésük. A csomagautomatás átvételek száma a november végi Black Friday óta meredeken növekszik, már az eMAG-hoz Budapestről érkező karácsonyi rendelések közel 20 százalékát kérik ilyen átvételi móddal.

Jelenleg összesen 76 darab easybox csomagautomata működik az országban: az easyboxos rendelések nagyjából 80 százalékát kérik budapesti, 20 százalékát pedig Pest megyei automatákba. 

 

Az október 16-i indulás óta több mint 30 ezer darab rendelést szállítottak le az easybox automatákba, amelynek nagyobbik hányada a november 20-i Black Friday után érkezett be. A csomagautomatás átvétel a fekete pénteki időszak után a karácsonyi szezonban is meredeken emelkedik, mostanra már a fővárosi megrendelések ötödét kérik easyboxba az eMAG ügyfelei.

 

Január végéig közel 110 automata fog működni, és a jövő év elején a vidéki városokban is megkezdődik a csomagautomata-hálózat terjeszkedése: mintegy kétszáz lehetséges helyszínnel már előrehaladott állapotban vannak a tárgyalási, engedélyeztetési folyamatok.

 

Ezek a legnépszerűbb easybox automaták

Budapesten a MOM Parkban lévő, az egyik Váci úti OMV töltőállomáson működő, illetve a kőbányai Family Centerben lévő easybox automaták bonyolítják jelenleg a legnagyobb forgalmat. Pest megyében a veresegyházi Gombai Cukrászdánál lévő automata, illetve a váci és az érdi töltőállomásokon működő easyboxok a legnépszerűbbek.

 

Megtanulják az érintésmentes átvételt a vásárlók

Az easybox automaták egyik sajátossága az érintésmentes átvétel lehetősége: elég odatartani az olvasóhoz a telefonra érkező QR-kódot a csomagot tartalmazó polc nyitásához. Bár az érintőképernyőn keresztül, PIN-kóddal is nyithatók az ajtók, a visszatérő vásárlók döntő többsége már nem az érintőképernyős, PIN-kódos nyitási módot választja, hiszen a jelenlegi járványhelyzetben ez a legbiztonságosabb választás.

 

Az easybox csomagautomatákat az eMAG egyedi fejlesztésű szoftvere szolgálja ki, és a cég berkein belül működő Sameday futárszolgálat szolgáltatja a működtetésükhöz szükséges komplex logisztikai hátteret. A csomagautomatákban az eMAG mellett , Extreme Digital-, és Fashion Days-rendelések átvétele is lehetséges.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05