Az ujjunk mindig változik, hogy lesz így karikagyűrűnk?

forrás: Prím Online, 2021. január 18. 08:46

Az ujjunk mérete közel sem állandó, így nem meglepő, hogy a karikagyűrű, ami egyik nap jó és tökéletesen passzol, az a másikon lecsúszik vagy épp ellenkezőleg, meg se indul lefelé. De vajon hol a titok nyitja, amiért mindezek a jelenségek bekövetkeznek?

Figyeljünk, amikor kiválasztjuk karikagyűrűt

 

A karikagyűrű kiválasztása szempontjából nagyon fontos, hogy mikor is következik el ez a pillanat. Lehetőleg ne a tél leghidegebb napján kezdjünk el nézelődni, akármilyen csábító is a januári semmittevésben ellátogatni egy ékszerüzletbe. Ugyanúgy érdemes tartózkodni a nyári gyűrűvásárlástól is, hiszen ebben az esetben megint más méretű lesz az ujjunk, mint általában. De mit jelent az, hogy más lesz a mérete?

 

Az ujjunk mérete nem állandó, hanem folyamatosan változik. Egy nap során akár 2-3 méretnyi változás is végbemehet annak függvényében, hogy milyen hőmérsékleti körülmények között tartózkodunk. 

 

Nyáron az erek kitágulnak, hogy így biztosítsák az állandó hőmérsékletet a test számára. Ilyenkor a környező szövetekbe is jut bőven folyadék, amitől az ujj megduzzadhat, és az addig tökéletes gyűrű véletlenül sem akar elindulni lefelé. Hideg hatására éppen ellenkezőleg reagálunk, azaz az erek beszűkülnek és az ujjak vékonyabbak lesznek, és könnyebb elhagyni a karikagyűrűt. 

 

A pontos meghatározás a kulcs

 

Ahogy nem mindegy, hogy mikor próbálunk gyűrűt, úgy az sem, hogy milyen körülmények között mérjük az ujjunkat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ahány boltot láttunk, majdnem mindenhol mással és más módon próbálták meg eltalálni a tökéletes méretet. Ha ez kellő precizitással történik, akkor nincs probléma, mert a karikagyűrű illeszkedni fog mindenkinek az ujjára. Már ebből is leszűrhetjük, hogy milyen hellyel van dolgunk, hiszen egy igazán profi helyen nem a szokványos eszközökkel mérik az ujj méretét, hanem egy kifejezetten erre készített ujjméretező skálával, ami nagyban segít a gyártás során. 

 

Ha ilyennel nem rendelkeznek, az nem feltétlenül baj, de elgondolkodtató tény, hogy nem biztos, hogy ott van a helyünk, hiszen aki a legjobbra törekszik, az ne érje be középszerűvel.

 

Persze sok helyen nem fordítanak elég nagy figyelmet arra, hogy tökéletes legyen a méretezés, mert vagy csak forgalmazzák a termékeket, vagy pedig akkora tételben készülnek az ékszerek, hogy erre nem tudnak kiemelt figyelmet fordítani. Éppen ezért a legjobb, ha több helyen is körülnézünk, például a karikagyuru.hu oldalon, ahol karikagyűrűk sokasága vár ránk. Ha még mindig csak keresgélsz, akkor bátran válogass a fenti oldalról, hiszen nem csak minőséget kapsz a pénzedért, de a későbbiekben méretre is igazítják a gyűrűt, ha úgy hozza a szükség.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09