Hasznos tárgyak, amik egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

forrás: Prím Online, 2021. február 4. 16:57

Manapság sajnos “kihalófélben” vannak a bármit megjavító, mindenhez (is) értő ezermesterek, hiszen a legtöbb használati tárgyból egyszerűbb újat vásárolni, mint a régit megszerelni. Viszont így is akadnak olyan apróbb feladatok, amiket szinte bárki el tud végezni, és nem kell hozzá különleges barkácstudás sem. Csupán néhány hasznos kis segédeszköz, aminek minden háztartásban ott a helye, hiszen biztos, hogy időnként szükség lesz rá. Nézzük, melyek ezek!

Varrókészlet

 

No nem kell rögtön nagyanyáink hatalmas varródobozára gondolni, de bizony néhány tű és tekercs cérna még a legkisebb fiókban is elfér. Hisz bármikor előfordulhat, hogy leesik egy gomb, kibomlik egy varrás, vagy az anyag széle fesleni kezd. Ezeket a problémákat pedig varrónői képesítés nélkül is könnyen orvosolhatjuk.

 

Egy tű pedig közel sem csak varrásra használható: kitiszíthatóak vele az olyan apró kis rések, mint például a mobiltelefon töltőcsatlakozója, ami a belekerülő szöszöktől hajlamos eltömődni, és így a készülék nem veszi fel a töltést. Emellett alkalmas a SIM-tálca kinyitására, az összecsomósodott cipőfűzők kibogozására és még vagy egy tucat dologra. 

 

Olló

 

Ahol nem indokolt a sniccer vagy a kés használata, ott valószínűleg egy ollóra lesz szükség. Szinte mindent el lehet vágni vele, a papírtól kezdve a textilen át a vékonyabb műanyagokig. Persze ehhez nem árt, ha nem csak egy sima papírvágó ollóval rendelkezünk, hanem valami masszívabbal is. Legalább 2-3 olló mindenképp legyen a háztartásban. 

 

Ha pedig gyakran vágunk ragacsos vagy könnyen gyűrődő anyagokat, akkor válasszunk egy tapadásmentes bevonattal ellátott ollót a Fiskars & Gerber termékek webáruházából. Ezt tisztán tartani is könnyebb. 

Ragasztó

 

Ha valami eltörik vagy elreped, még nem feltétlenül kell kidobni, hiszen lehet, hogy egy kis ragasztással is orvosolható a probléma. Az íróasztal környékén legyen pár tekercs cellux, illetve stiftes vagy folyékony papírragasztó - ezek irodai, illetve iskolai feladatokhoz többnyire elegendőek is. 

 

Mellette viszont nem árt, ha van a lakásban olyan speciális, erős ragasztó is, amit használhatunk fára, műanyagra, bőrre vagy akár fémre is. Ezzel viszont óvatosan bánjunk, csak gumikesztyűben ragasszunk vele, és persze tartsuk távol a gyerekektől. 

 

Kalapács, csavarhúzó, szög, csavar

 

A barkácskészlet legalapvetőbb darabjai. Bármikor szükség lehet rájuk, ezért jó, ha mindig kéznél vannak. Akár egy szöget, képet vagy díszt kell feltenni a falra, akár egy kilazult szekrényajtót megigazítani vagy egy rozoga bútort kicsit stabilizálni, biztosan ezeket fogjuk keresni először. 

 

Kalapácsból elég akár egyetlen minőségi darab is, viszont szögből és csavarból legyen többféle méret, illetve ugyanígy a csavarhúzóból is. Vásárolhatunk akár egy komplett szettet is, ami valószínűleg évekig kiszolgál majd, főleg, ha nem használjuk minden egyes nap.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05