A Check Point CloudGuard megvédi a hibrid felhőket

forrás: Prím Online, 2021. március 3. 10:57

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat ismertette a Forrester Consulting által, független megbízás alapján végzett tanulmányt, mely a vállalat CloudGuard Cloud Network Security megoldásának használatából származó Total Economic Impact (TEI – teljes gazdasági hatás) vizsgálatát foglalta össze. A tanulmány szerint a CloudGuard 3 hónap alatt hozta vissza az elsőkörös befektetést, 3 év alatt pedig 169%-os ROI (befektetés megtérülése) eredményt produkál az alkalmazottak jobb termelékenysége, az alacsonyabb adatszivárgással kapcsolatos költségek, a fejlesztők időmegtakarítása, illetve az alacsonyabb megfeleltetési és audit költségek nyomán.

A CloudGuard használatával kapcsolatos üzleti előnyök és költségmegtakarítás megértése végett a Forrester egy nagy, 10 milliárd USD feletti éves árbevételű, Egyesült Államokbeli egészségügyi vállalatnál végzett interjút. A vállalat hibrid felhő-alkalmazásainak védelmére választotta a CloudGuard-ot, mert attól tartott, hogy a felhő-szolgáltatók által kínált natív szolgáltatások nem elég hatékonyak a vállalatnál tárolt és kezelt, védett egészségügyi információk (PHI) biztonsága szempontjából. 

 

A tanulmány megállapította, hogy a CloudGuard amellett, hogy gyors, zökkenőmentes biztonságot nyújt az ügyfél hibrid felhőjében, a felhő-szolgáltatók biztonsági eszközeivel összehasonlítva, a következő költségmegtakarításokat és előnyöket nyújtja:

•  Megnövekedett hibrid felhő biztonság: a tanulmány megállapítja, hogy a felhő adatok kiszivárgásának gyakorisága és az abból fakadó költségek alacsonyabbak a CloudGuard használatakor, mint a felhő-szolgáltatók natív biztonsági megoldásai esetében. „Az ügyfélnek meggyőződése, hogy a Check Point által nyújtott biztonság megfelel a vállalat igényeinek, most és a jövőben egyaránt.”

•  Gyors megtérülés és folyamatos ROI: a CloudGuard 3 hónapon belül megtérítette az elsőkörös befektetést, míg 3 év alatt a ROI 169%-át hozza vissza és 1,25 millió USD nettó jelenértéket. A minőségi előnyök pedig az alkalmazottak jobb termelékenysége, az alacsonyabb adatszivárgással kapcsolatos költségek, a fejlesztők időmegtakarítása, illetve az alacsonyabb megfeleltetési és audit költségek.

•  Egyszerűbb biztonsági menedzsment: a CloudGuard egyetlen konzolról nyújt láthatóságot és kontrollt a szervezet multi-felhő környezetének egésze felett. Ez konzisztens, központosított biztonsági szabályozást tesz lehetővé, kiküszöböli a duplikációkból fakadó hibákat, csökkenti a fenntartási költséget és a képzési igényeket. 

•  A munkaterhelés rugalmas védelme a különböző felhőkben: a szervezet automatikusan tudja védeni a munkaterhelést, automatikus tartalékolással, skálázással és házirend frissítésekkel. A CloudGuard az ügyfél felhő-biztonsági beállításainak folyamatos láthatóságát, elemzését és ellenőrzését nyújtja a CI/CD-től kezdve a gyártásig.

•  Valós-idejű biztonsági megfeleltetés: az ügyfél egyik fő aggodalma az olyan szabályozásoknak, mint a HIPAA (amerikai egészségügyi adatvédelmi szabályozás) való megfelelés volt. A CloudGuard valós-idejű megfeleltetés ellenőrzést, javuló minőséget és automatizált jelentés készítést biztosít, ezáltal drámai mértékben csökkentve az auditálási munkát. 

 

 

 

„A CloudGuard-ba való befektetés és több munkaterhelés felhőbe való áthelyezése nyomán az ügyfél most élvezheti a különböző felhő-szolgáltatások használatának előnyeit, miközben nemcsak, hogy ugyanazon szintű biztonságot kapja, de még csökkennek is a biztonság-menedzsment költségei és nő a fejlesztők produktivitása,” - állapította meg a Forrester TEI tanulmány. „A CloudGuard lehetővé tette az ügyfél számára, hogy jobban ellenőrizze, a fejlesztők betartják-e a biztonsági szabályzat előírásait, azok akadályoztatása nélkül. Azzal, hogy már a kezdeteknél megfelelően kezelték a biztonságot, később nem kellett megismételni a munkát.” A tanulmány azt is megfogalmazta, hogy „a Check Point által nyújtott biztonságba vetett bizalom gyorsabb átállást eredményez a felhő használatára.”

 

„Minden felhőnek [szolgáltatásnak] megvan a maga nyelvezete. A CloudGuard-nak köszönhetően ugyanazon taggeket használjuk több felhőben, valamint a különböző felhasználói fiókokban és előfizetésekben. Ha mindezt nem tettük volna meg az induláskor, mindent külön kellene kezelnünk,” - állapította meg az ügyfél a tanulmányban, és hozzátette: „Nem kell 27 különböző dolgot kezelnünk három különböző felhőben, miközben ugyanazt a feladatot végezzük. A CloudGuard-ban egyetlen menedzsment megoldásunk van.”

 

„A biztonságot gyakran tekintik a vállalati felhő telepítések akadályaként, mivel a több felhő-szolgáltató biztonsági ellenőrzésének a kezelése növeli a költséget és a komplexitást, míg a hagyományos biztonsági megoldások nem elég gyorsak a felhő sebességéhez és léptékéhez képest,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software termék-menedzsmentért felelős elnök-helyettese. „Véleményünk szerint a Forrester elemzése összhangban van azzal, amit CloudGuard ügyfeleinktől hallunk. Hibrid felhőik számára a legbiztonságosabb fenyegetésekkel szembeni védelmet nyújtja, iparágvezető biztonsági hatékonysággal, ugyanakkor egyszerű, automatizált, egyetlen konzolról kezelhető házirend menedzsmentet és végrehajtást biztosít. Mindezek révén erősödik a biztonságuk szintje, megnő a hatékonyság és gyors, folyamatos ROI-t kapnak. A felhővel kapcsolatos nagyobb bizalom lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy több munkaterhelést és gyorsabban helyezzenek át a felhőbe.”

 

A teljes Check Point CloudGuard Forrester TEI tanulmány elérhető itt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05