Iktass be napi egy zöldlevelecskét az étrendedbe!

forrás: Prím Online, 2021. április 1. 10:19

Az egészséges életmódba nemcsak a stresszmentesítés, a sportolás tartozik bele, de tulajdonképpen az étkezést is át kell alakítani. Ez bizony egyáltalán nem könnyű, főleg, ha korábban teljesen más elveket vallottunk.

 

Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek sokat segíthetnek a tudatos életmód kialakításában, ilyenek a saláták is. Napi egy zöldlevelecske neked is segíthet!

 

Zöld mítoszok

 

A színeknek igazi jelentőségük van, na nemcsak a lakberendezésben, de az étkezésben is. Azt mondják, a “zöld dolgok” a legjobbak az egészség számára, hiszen ezek segítik a szervezet méregtelenítő folyamatait. Miért?

 

Mindennek az oka az ún. klorofill, a zöld növényekben a fotoszintézis során keletkező pigmentanyag. Lényegében ettől zöld, ami zöld. A klorofill segíti a vér tisztítását, és a máj működését is támogatja. 

 

Szóval szó sincs arról, hogy zöldségeket beszélnek azok, akik a zöldlevelecskékre esküsznek! 

 

Miért fogyasszunk zöldlevelecskéket?

 

A különféle zöldlevelecskék, ezáltal a saláták rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaznak, így hozzájárulnak az egészség fenntartásához. A saláták körül lengő mondák egyáltalán nem túloznak, hiszen valóban segítik a szervezet különböző létfontosságú folyamatait.

 

Erősítik például az immunrendszert, enyhítik az idegrendszeri panaszokat és javítják a vérkeringést is. Méregtelenítő funkciójukról már olvashattál, így gyakorta illesztik be őket speciális diétákba. 

 

Ráadásul, manapság a saláták felérnek egy nagyobb adag főétellel is, ha nem hiszed, akkor keresd fel a Zöldlevelecske Salátaműhely bőséges salátáit!

 

Valami zöld, valami hazai

 

Manapság már az sem mindegy, honnan származik a termék, milyenek az összetevői és még sorolhatnánk. Nos, emiatt sem kell aggódnod. 

 

Mit szólnál egy olyan salátabárhoz, amely alapanyagainak 90%-át családi gazdaságokból szerzi be? Aztán ezeket alaposan ellenőrzik és átválogatják, hogy garantáltan csak minőségi forrásokat hasznosítsanak.

 

Milyen következtetésre juthatunk mindezek tudatában? Nem kell majd attól tartanunk, hogy az elénk kerülő saláta fonnyadt kis levelecskékből áll majd. Hanem valódi, friss zödlevelecskékből, ízletes öntetekből, különleges gyümölcsökből, magvakból és roston sült húsokból készülnek azok. 

 

Egyedi kínálat

 

Egy egyedi salátabárban továbbá nemcsak salátákkal, hanem kiadós tálakkal, finom desszertekkel, egészséges levesekkel és hidegen préselt italokkal is találkozhatsz! Válassz a Zöldlevelecske kínálatából, vagy állítsd össze saját salátádat! A saját recepteket el is mentheted, így legközelebb is megrendelheted ételed! Írd át a salátákkal kapcsolatos sztereotípiákat, légy tudatos, légy egészséges!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05