Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

forrás: Prím Online, 2021. április 2. 09:16

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

A következő cikkben most mutatunk neked pár modern kültéri lámpát, amelyek igazán egyediek. Lássuk, milyen típusú kültéri világító eszközök kaphatóak!

A lépcső és a bejárat kivilágítása

 

A kültéri világítás megteremtése során is különböző lehetőségeink vannak. A falba süllyesztett lámpatestek az exkluzív hangulatot biztosítják, legyen szó lépcsőről vagy teraszról. 

 

A speciális lépcsővilágító lámpák már annál inkább ajánlottak akkor, ha a kerti utakat vagy a bejárati lépcsőket szeretnénk fénybe borítani. 

 

Nos, ha már a bejáratról is szó esett, akkor meg kell említeni a kültéri mennyezeti lámpát is, amely ideális lehet egy adott terület megvilágításához. Gondolj csak bele, milyen hasznos lesz ez, ha éppen az ajtó előtt babrálunk a kulcsainkkal! De olyan helyeken is tökéletes lehet, mint a szauna, az uszoda vagy egyéb más vizes helyiség. 

 

Zajlik a kerti élet! - világítás másképpen!

 

Amennyiben magáról a kertről esik szó és annak kivilágításáról, meg kell említeni a süllyesztett spotlámpákat is, amelyeket szintén előszeretettel alkalmaznak a járdák, utak és a kis kertek vagy tavak mellett. 

 

Hasonló funkciókat láthat el a talajba süllyeszthető vagy a kültéri leszúrható lámpa is. Ezek a virágos kert, kerti tó környékét tehetik még hangulatosabbá, illetve ki is emelik az említett területeket. 

 

Amennyiben szeretnél speciális világítástechnikai eszközöket beszerezni, akkor ajánlom figyelmedbe a Designmarket modern kültéri lámpáit, biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabokat! 

 

Egyedi kültéri lámpák 

 

Vannak olyan esetek, amikor valami egyedire, különleges formavilágú termékre vágyunk. Természetesen ma már vannak ilyen lámpák is. 

 

A teraszon mesés hangulatot teremthet egy kültéri függeszték, egy állólámpa vagy egy asztali lámpa is. Ezek mellett érdemes szót ejteni még a kültéri hordozható darabokról is, amelyek tökéletesek azok számára, akik este is sokat “bandukolnak” a kertben vagy akkor, ha egyes teendők fényt igényelnek. 

 

Tulajdonképpen a legtöbb kültéri lámpatípusról szó esett, azonban ez még korántsem a vége a felsorolásnak. Azt is fontos tudnod, hogy a lakásod környékéhez, az udvar adottságaihoz mérten kell lámpákat választanod!

 

A cikkben leginkább arról esett szó, hogy milyen sok lehetőséged van a kültéri világítástechnika területén. Azonban ha további kérdéseid vannak a vásárlást és a típusokat illetően, akkor keresd fel bátran a Designmarket szakembereit, vagy tájékozódj blogoldalukon!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Melyek egy kiváló minőségű pergető horgászbot előnyei?

Ha valaki még nem ismeri a ma kapható minőségi pergető horgászbotok előnyeit, az a legjobb helyen van. Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen kiváló tulajdonságaik vannak, így mindenki felkészült lehet a pergetőszezonra, legyen szó akár a felszerelés bővítéséről, akár egy régi horgászbot cseréjéről.

2024. március 1. 21:03

Használt laptopra jogtiszta Windows-t harmadáron?

Használt laptop vásárlása során az első lépés mindig az, hogy formatáljuk a gépet, majd telepítjük a számunkra megfelelő operációs rendszert. Ezt követően jöhet csak a többi szoftver, mint például az Office programok, egy jó böngésző, médialejátszó, stb.

2024. március 1. 20:57

A mesélést nem lehet elég korán kezdeni, de a hangoskönyv ebben is segít!

Te szoktál történeteket mesélni a babádnak? Ha még nem, épp itt az ideje nekikezdeni, hiszen nincs is ennél fejlesztőbb dolog számára. Olykor elég felolvasni egy-egy rövid mesét is, vagy átlapozni egy-egy kartonkönyvet, és megnézni, milyen ábrázolások vannak benne.

2024. március 1. 20:52

Könnyű költöztetés Budapesten? Nem lehetetlen!

Biztosan előfordult már veled is, hogy tengernyi cuccot próbáltál szállítani a tömött villamoson, vagy felpakolva dekkoltál a buszon a piros lámpák előtt. Képzeld el ugyanezt az élményt költözés esetén. Olvass tovább, mert mutatunk egy jó alternatívát.

2024. március 1. 20:45

Mi mindenre lehet jó a kollagén?

Ismereteink egyre csak bővülnek arról, hogy milyen anyagokkal tehetünk azért, hogy a szervezetünk egészségét a lehető legteljesebb mértékben támogassuk. Az utóbbi idők egyik nagy felfedezettje a kollagén, de vajon mit várhatunk tőle pontosan?

2024. március 1. 19:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15