Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

forrás: Prím Online, 2021. április 2. 09:16

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

A következő cikkben most mutatunk neked pár modern kültéri lámpát, amelyek igazán egyediek. Lássuk, milyen típusú kültéri világító eszközök kaphatóak!

A lépcső és a bejárat kivilágítása

 

A kültéri világítás megteremtése során is különböző lehetőségeink vannak. A falba süllyesztett lámpatestek az exkluzív hangulatot biztosítják, legyen szó lépcsőről vagy teraszról. 

 

A speciális lépcsővilágító lámpák már annál inkább ajánlottak akkor, ha a kerti utakat vagy a bejárati lépcsőket szeretnénk fénybe borítani. 

 

Nos, ha már a bejáratról is szó esett, akkor meg kell említeni a kültéri mennyezeti lámpát is, amely ideális lehet egy adott terület megvilágításához. Gondolj csak bele, milyen hasznos lesz ez, ha éppen az ajtó előtt babrálunk a kulcsainkkal! De olyan helyeken is tökéletes lehet, mint a szauna, az uszoda vagy egyéb más vizes helyiség. 

 

Zajlik a kerti élet! - világítás másképpen!

 

Amennyiben magáról a kertről esik szó és annak kivilágításáról, meg kell említeni a süllyesztett spotlámpákat is, amelyeket szintén előszeretettel alkalmaznak a járdák, utak és a kis kertek vagy tavak mellett. 

 

Hasonló funkciókat láthat el a talajba süllyeszthető vagy a kültéri leszúrható lámpa is. Ezek a virágos kert, kerti tó környékét tehetik még hangulatosabbá, illetve ki is emelik az említett területeket. 

 

Amennyiben szeretnél speciális világítástechnikai eszközöket beszerezni, akkor ajánlom figyelmedbe a Designmarket modern kültéri lámpáit, biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabokat! 

 

Egyedi kültéri lámpák 

 

Vannak olyan esetek, amikor valami egyedire, különleges formavilágú termékre vágyunk. Természetesen ma már vannak ilyen lámpák is. 

 

A teraszon mesés hangulatot teremthet egy kültéri függeszték, egy állólámpa vagy egy asztali lámpa is. Ezek mellett érdemes szót ejteni még a kültéri hordozható darabokról is, amelyek tökéletesek azok számára, akik este is sokat “bandukolnak” a kertben vagy akkor, ha egyes teendők fényt igényelnek. 

 

Tulajdonképpen a legtöbb kültéri lámpatípusról szó esett, azonban ez még korántsem a vége a felsorolásnak. Azt is fontos tudnod, hogy a lakásod környékéhez, az udvar adottságaihoz mérten kell lámpákat választanod!

 

A cikkben leginkább arról esett szó, hogy milyen sok lehetőséged van a kültéri világítástechnika területén. Azonban ha további kérdéseid vannak a vásárlást és a típusokat illetően, akkor keresd fel bátran a Designmarket szakembereit, vagy tájékozódj blogoldalukon!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50