Milyen távirányítót szerezzünk be, melyik mire jó?

forrás: Prím Online, 2021. április 22. 17:08

Mindennapjainkban körülvesz minket számos elektronikus kütyü, de hogy milyen távirányítót szerezzünk be, melyik mire jó, a bőség zavarában néha nehéz eldönteni.

Annak érdekében, hogy eldönthessük, milyen távirányítóra van szükségünk, először is azt kell ellenőrizni, hogy milyen eszközöket használunk a környezetünkben.

 

Lehetséges, hogy univerzális vagy éppen egy adott márkával kompatibilis távirányítóra lesz szükségünk. Például a TV-k esetében sokszor az adott készülék saját márkás gyári távirányítója a leghatékonyabb. Az univerzális távirányítóval csak meggyűlne a bajunk.

 

Melyik távirányító mire jó, és mire lehet használni?

 

Az eredeti gyári távirányítók mellett az utángyártottak általában sokkal olcsóbbak, ezzel együtt viszont lehetnek bizonyos gyengeségeik. Nem biztos, hogy a színük, anyaguk formájuk ugyanolyan, lehetséges, hogy a gombok más helyen, más logika alapján helyezkednek el. A gyári, például a Samsung tv távirányító minden szempontból tökéletes, persze az árát leszámítva. De a tökéletes élményért megéri egy olyan eszközbe befektetni, amivel igazán kézben tarthatjuk a dolgokat.

 

Egy távirányító az okoseszközökhöz?

 

Az okoseszközök korában a távirányítókkal szemben támasztott alapvető igény, hogy az okoseszközökkel is kompatibilisek legyenek. Magyarán érteniük kell az okoseszközök nyelvét. A két eszköz közötti kommunikáció legtöbb esetben zavartalanul folyik, így mi egy lépés megtétele nélkül is beállíthatjuk az összes eszközt a házban, akár egyetlen távirányító segítségével is. Például a YouTube-bal is összeköthetők ezek az eszközök, multimédiás készülékekkel is kitűnően kommunikálnak, így kényelmesen navigálhatunk a nagyképernyős tévén a YouTube videók között. 

 

Ha véletlenül elromlik a távirányító, az sem gond. Azt látjuk, hogy manapság a távirányítók annyira olcsóvá váltak, hogy egyszerűen nem éri meg megjavítani azokat. Jobban megéri újrahasznosítani a régieket és helyettük újakat gyártani. A kütyükkel foglalkozó szakemberek sem szívesen foglalkoznak távvezérlőkkel, a nagyobb projektek általában teljesen leterhelik őket.

 

Új távirányítót vettem, hogyan állítsam be?

 

A webáruházakban többszáz féle távirányító érhető el, univerzális, utángyártott, gyári távirányítók (pl. LG tv távirányító) sokasága között megtalálhatjuk azt, amely ismerősnek tűnik, vagy egyszerűen kezelhető. Például az univerzális távvezérlők pár gombnyomás után minden eszközzel szinkronizálnak, így a beüzemelésük nagyon egyszerű. 

 

Azt ajánljuk, hogy mindig próbáljuk ki a távirányítót, és ha véletlenül nem felelne meg, vagy nem vagyunk megelégedve, akkor egyszerűen küldjük vissza 14 napon belül, az elállási jog értelmében, és kérdés nélkül visszacserélik. Helyette választhatunk majd olyan távirányítót, amely megfelel az igényeinknek, és ami teljes mértékben kompatibilis a készülékeinkkel.

 

Kulcsszavak: távirányító TV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05