A LED termékek széles tárháza

forrás: Prím Online, 2021. május 11. 16:43

A LED világítás és annak eszközei egyre nagyobb figyelmet kapnak napjainkban, hiszen sokkal több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a hagyományos társaik. 

Amennyiben a LED termékeket választod, nem csak a költségek csökkentése mellett döntesz, hanem a környezettudatosság megerősítése érdekében is teszel. A LED termékek népszerűségüket költséghatékonyságuknak köszönhetik, hiszen mindamellett, hogy a hosszú élettartamuk miatt sokkal kevesebbszer szükséges cserélned, energiatakarékosan működnek, azaz az áramszámlán is spórolhatsz. 

 

A LED termékek előnyei

 

A LED tulajdonságai is kiemelkedőek, hiszen nincs szüksége bemelegedési időre, bekapcsolást követően egyből teljes erővel világít. Valamint nem villognak a fényforrások, melynek köszönhetően nem okoznak fej- vagy szemfájást. Napjainkban már számos terméket megtalálhatsz a piacon, legyen szó LED izzóról, LED fényfüzérről, LED reflektorról vagy akár a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő LED szalagokról egyaránt. Mindegyikben megtalálhatod azt az előnyös tulajdonságot, amelyet keresel. Sokoldalúságuknak köszönhetően számos területen hatékonyan, valamint kreatívan felhasználhatók.

 

A LED megoldások a halogén izzókkal szemben sokkal takarékosabbak, hiszen kisebb fogyasztással járnak és élettartamuk hosszú. Nem érzékenyek a kapcsolgatásra, valamint nem is melegednek fel annyira, így sokkal több ideig biztosíthatják a megszokott megvilágítást. Számos típus közül válogathatsz különböző lényeges elemek alapján, mint a foglalat típusa, az izzó stílusa, a színhőmérséklet, a teljesítmény vagy a forma.

 

Leggyakrabban használt típusok az E27-es, az E14-es foglalat, de mellette megtalálhatod a GU10, az MR16 vagy a sokkal kisebb G4, G9 és R7S típusokat egyaránt.

 

Manapság egyre többen választják az úgynevezett design izzókat, amelyek könnyen a lakás díszévé válhatnak. Feldobhatnak egy egyszerű lámpabúrát is, vagy a világítás egyedülálló ékeként funkcionálhatnak. 

 

A LED szalagok és a hozzá tartozó kiegészítők

 

A LED izzók mellett a LED szalagok is elterjedtek, hiszen olyan helyeken is elhelyezhetők, ahol más eszközök nem. Ilyen problémás terület a konyhapult, a lépcsőfeljáró vagy egyes kirakatok, amelyek a LED szalagok segítségével egyedivé varázsolhatók. Nem csak fő világításként, de hangulatvilágításként is felhasználhatók. Segítségükkel kiemelhetők az álmennyezetek, láthatóvá tehetők a lépcsőfokok és egyéb nehezen megközelíthető helyek is könnyen fényárban úszhatnak. 

 

A beltéri szalagok mellett megvásárolhatod a kültéri darabokat, valamint különböző színhőmérséklet alapján is válogathatsz a piacon lévő termékek között. Ahhoz, hogy megfelelően funkcionáljon, mindenképpen szükséges beszerezned a szalaghoz illő tápegységet, a vezérlőegységet és az élettartamát meghosszabbító profilt egyaránt.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Melyek egy kiváló minőségű pergető horgászbot előnyei?

Ha valaki még nem ismeri a ma kapható minőségi pergető horgászbotok előnyeit, az a legjobb helyen van. Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen kiváló tulajdonságaik vannak, így mindenki felkészült lehet a pergetőszezonra, legyen szó akár a felszerelés bővítéséről, akár egy régi horgászbot cseréjéről.

2024. március 1. 21:03

Használt laptopra jogtiszta Windows-t harmadáron?

Használt laptop vásárlása során az első lépés mindig az, hogy formatáljuk a gépet, majd telepítjük a számunkra megfelelő operációs rendszert. Ezt követően jöhet csak a többi szoftver, mint például az Office programok, egy jó böngésző, médialejátszó, stb.

2024. március 1. 20:57

A mesélést nem lehet elég korán kezdeni, de a hangoskönyv ebben is segít!

Te szoktál történeteket mesélni a babádnak? Ha még nem, épp itt az ideje nekikezdeni, hiszen nincs is ennél fejlesztőbb dolog számára. Olykor elég felolvasni egy-egy rövid mesét is, vagy átlapozni egy-egy kartonkönyvet, és megnézni, milyen ábrázolások vannak benne.

2024. március 1. 20:52

Könnyű költöztetés Budapesten? Nem lehetetlen!

Biztosan előfordult már veled is, hogy tengernyi cuccot próbáltál szállítani a tömött villamoson, vagy felpakolva dekkoltál a buszon a piros lámpák előtt. Képzeld el ugyanezt az élményt költözés esetén. Olvass tovább, mert mutatunk egy jó alternatívát.

2024. március 1. 20:45

Mi mindenre lehet jó a kollagén?

Ismereteink egyre csak bővülnek arról, hogy milyen anyagokkal tehetünk azért, hogy a szervezetünk egészségét a lehető legteljesebb mértékben támogassuk. Az utóbbi idők egyik nagy felfedezettje a kollagén, de vajon mit várhatunk tőle pontosan?

2024. március 1. 19:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15