A legnagyobb hazai vasútrajongót keresi a Dunakeszi Járműjavító

forrás: Prím Online, 2021. június 23. 18:49

Kétfordulós versenyen keresi Magyarország legnagyobb vasútrajongóját a Dunakeszi Járműjavító és a TMH Hungary. Az idei év az Európai Vasút Éve, ennek alkalmából először az online térben, majd később személyesen is megmérkőzhetnek egymással az igazi vonatfanatikusok a vetélkedőn, melynek főnyereménye egy utazás Oroszország európai „fővárosába”, Szentpétervárra, ahol a szerencsés nyertes megtekintheti a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkező szentpétervári vasúti múzeumot is. A verseny szakmai partnere a Vasúttörténeti Park.

Magyarország vasúti története közel 200 évre tekint vissza, de nagy hagyománya van hazánkban a vasúti járművek gyártásának is, a vasútrajongók pedig online csoportokban és fórumokon viszik tovább a két évszázad során összegyűjtött ismeretet. A Dunakeszi Járműjavító és a TMH Hungary most a legnagyobb magyar vasútrajongókat szólítja meg a Nagy Vasúti Kvízzel, amely július 3-án indul egy online kérdéssorral. Az első forduló 10 legjobban teljesítő játékosa a szeptemberi döntőn mérheti majd újra össze felkészültségét egy szakmai zsűri előtt. A magyarországi és nemzetközi vasúttörténeti kérdések mellett a versenyzőknek érdemes felkészülni vonatokkal kapcsolatos filmekből és irodalmi alkotásokból is, mivel a kvízben ilyen jellegű kérdések is megjelennek majd. 

 

„Közel 25 éve dolgozom a vasútiparban, akit egyszer megcsap a „mozdony füstje”, az örökre rajongó marad” – mondta el Wein András, a Dunakeszi Járműjavító ügyvezető igazgatója. „Ez nem csak egy szakma, de hobbi is, nap mint nap látom, hogy mennyi vasútrajongó van hazánkban, milyen sokan vagyunk mi vonatfanatikusok. Az Európai Vasút Éve jó alkalom arra, hogy megmozgassuk és összehozzuk ezt a közösséget, és hogy megtaláljuk azt a rajongót, aki a legszélesebb tudással rendelkezik.”

 

 

 

A verseny partnere a Vasúttörténeti Park, a múzeum munkatársai biztosítják a szakmai hátteret és a kérdéssorok hitelességét. „Sokszor minket is meglep az a tudás, amellyel a hazai vasútrajongók rendelkeznek, ezért is veszünk részt örömmel ebben a projektben és támogatjuk szakmailag a Nagy Vasúti Kvíz versenyt” - tette hozzá Schvéd Norbert, a Magyar Vasúttörténeti Park parkvezetője.

 

A verseny első, online fordulója július 3-án, 10. 00 órakor a Dunakeszi Járműjavító internetes oldalán indul el, a versenyzők megadott idő alatt, valós időben válaszolnak majd a kérdésekre. A vetélkedőre a Járműjavító honlapján tudnak email címmel regisztrálni a jelentkezők a versenyt megelőző napig. A második fordulót, amely egyben a döntő is lesz, szeptemberben rendezik meg. A verseny fődíja egy utazás Szentpétervárra, a második és harmadik díjai pedig a Vasúttörténeti Park által felajánlott családi belépők. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05