Digitális ökoszisztéma támogatja a Szent Ferenc Kórház betegeinek terápiáját

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 9. 13:20

A világ egyik legnagyobb okoseszköz fejlesztője és gyártója egy igazi digitális ökoszisztémával támogatja a budapesti Szent Ferenc Kórház betegeinek terápiáját.

A Xiaomi, amelynek a kereskedelmi AIoT platformja a legnagyobb a világon, összesen mintegy 700 ezer forint értékben adományozott okoseszközöket a kórháznak, köztük elektromos rollereket, biztonsági kamerákat, robotporszívókat, pulzusmérő karkötőket, okosórákat és okostelefonokat. A legtöbb eszköz a betegek gyorsabb felépüléséhez, a koronavíruson átesett páciensek utógondozásához járulnak hozzá.

 

A Szent Ferenc kórház az új ökoszisztéma révén távolról is képes felügyelni a betegeket, nyomon követni az állapotuk változását, amelyhez a Xiaomi által biztosított okostelefonokat használják fel. Ezek továbbítják ugyanis a mért adatokat a kezelőorvosoknak, így a betegek akkor is biztonságban lehetnek, ha elhagyják a diagnosztikai eszközökkel felszerelt ágyaikat.

 

A szintén a cég által biztosított elektromos rollereket a kórház dolgozói a későbbiekben akár munkába járásra és minták, például a vérminták laborokba szállítására is használhatják. Ezekkel nagy forgalomban is gyorsabban lehet közlekedni. Előfordul, hogy a kórház vezetése még a minisztériumi vagy egyéb tárgyalásokra is ilyen rollerekkel érkezik. 

 

„Egy pulzusszámmérő képes megerősíteni a diagnózist. A mért értékek jól mutatják a szívritmuszavart és később a kezelés eredményességét is jól tudjuk ezekkel ellenőrizni, például egy pacemaker beültetését követően” – mondta el Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója. 

 

„Az ilyen mérésekre most azért van különösen nagy igény, mert a COVID-betegségen átesett embereknél gyakran lép fel szívritmuszavar. Ám az olyan rendellenességeket is képes egy ilyen okoseszköz kimutatni, mint például a pitvarfibrilláció, ami a leggyakoribb oka a stroke-nak, közkeletűbb nevén a gutaütésnek. Az ilyen egyszerűen mérhető testi paramétereknek a betegségmegelőzésben is fontos szerepe van. A Xiaomi által biztosított eszközök egy egységes rendszert alkotnak, amelynek nagyon egyszerű a kezelése. Szigetszerűen működő eszközöket mi már nem használunk. Adott esetben, a rendszer működtetése egyáltalán nem is igényel emberi beavatkozást, ami nekünk nagyon nagy segítség” – emelte ki a Szent Ferenc Kórház főigazgatója. 

 

Az eszközök alkalmazásáról a Xiaomi Magyarország hivatalos Facebook oldalán videós sorozat is indult, melynek részei megtekinthetőek az alábbi linkeken.

1.  rész

2.  rész

3.  rész

 

„Nagyon örülünk annak, hogy mi is hozzá tudtunk járulni a kórházi dolgozók munkaterheinek enyhítéséhez, a kórházi terápia és a betegségmegelőzés hatékonyságának javításához” – mondta Wagner Tibor, a Xiaomi Magyarország Country Managere. „A Szent Ferenc Kórház példája azt mutatja meg, hogy az ökoszisztémánk a legkülönfélébb területeken, rendkívül rugalmasan alkalmazható, de mindig jobb életminőséget tesz elérhetővé az emberek számára.” 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05