Új weboldal segíti a szépülni vágyókat

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 25. 14:57

Hajma Mónika kilenc évnyi tapasztalatával támogatja a beavatkozás előtt álló embereket, hogy minél sikeresebb legyen a kezelés. A közel egy évtized alatt már ezerötszáznál is több páciensnek segített döntést hozni arról, hogy valóban szüksége van-e a beavatkozásra, és ha igen, akkor milyen formában és mely orvosnál végeztesse azt el. 

A szakember nagyszabású és sikeres rendezvényeket szervez meg évről évre, és létrehozta a magyar szépségipar területén a plasztika esztétika webportált, amely egy hiánypótló reformkezdeményezés, és nagyban segíti a fogyasztók hiteles tájékoztatását, így járul hozzá az optimális döntés meghozatalához. Ez a weboldal egy hidat képez az orvos és a páciens között, hogy együttműködve, közösen valósítsák meg a vágyott külsőt, természetesen normális keretek között.

 

 

- Milyen célból alakult ki a plasztikai szaktanácsadás, és hogyan jött az ötlet a Plasztika Esztétika weboldalra?

- Modellként, illetve a saját plasztikai beavatkozásaimra készülve rengeteg hozzám hasonló fiatallal ismerkedtem meg, akik egy része érdeklődött a szépészeti beavatkozások iránt. Beszélgettem velük tapasztalataimról, és segítettem nekik, ahol csak tudtam. Gyakran el is kísértem őket a konzultációkra. Azután ezek a lányok hozzám irányították ismerőseiket, akik egyre többen lettek. Sokéves tapasztalattal rendelkezem tehát a szépségipar és a plasztikai beavatkozások piacának működéséről. Az elmúlt években megrendeztük Magyarországon egyedülálló Plasztika Esztétika Infónap és Expót, amelyre első alkalommal 700 résztvevő érkezett, 25 kiállítóval és 23 orvosi előadással tartottuk meg. Második alkalommal pedig 900 fő részvételével, 27 kiállítóval és 22 orvosi előadással rendeztük meg, ezzel egyidőben piacra került a Plasztika Esztétika Magazin. Mind a Magazin, a rendezvény és az online webportálunk fontos része az életemnek, ez a szenvedélyem, mert mindig is arra vágytam, hogy embereknek segítsek döntéseket hozni a külsejükkel kapcsolatban. Piacismeretünket folyamatos kvalitatív és kvantitatív kutatásokkal bővítjük, hogy egyre mélyebben megértsük ezt a piacot. Ennek eredményeképp létrehoztuk a plasztikaesztetika.hu webportált. 

 

- Hogyan változott a piac az elmúlt évek során?

- Ezen az exponenciálisan növekvő szépségipari piacon bővültek a műtéti beavatkozások technikái, az új anyagok kínálta lehetőségek és a folyamatosan megújuló technológiákból fakadó megoldások. Míg 1997-ben a világon évente kicsivel több mint 2 millió beavatkozás történt, addig ez ma közel 18 millióra nőtt. Ugyanebben az arányban nőtt Magyarországon is a piac. Nálunk évente a plasztikai beavatkozások száma szépészeti okokból megközelíti a 20 ezres nagyságot. Ha figyelembe vesszük az esztétikai kezeléseket, például gépi kezeléseket illetve töltéseket, akkor ez a szám már 100 ezres nagyságú. Ezen időszak kedvező változásai mellett, az online térben rengeteg ömlesztett mennyiségű információ jelent meg. 10 évvel ezelőtt a páciensek egymástól baráti körben illetve a plasztikai sebésznél konzultáción tudtak informálódni. Jelenleg az első információ szerző hely, ahol a páciensek 85%-a információt és megoldást  próbál találni, az az interneten található különböző kereső- és közösségi oldalak illetve fórumok. Tapasztalatunk szerint leggyakrabban ez az átláthatatlan útvesztő okozza a páciensek döntéshozatali nehézségeit. 

 

 

- Miben emelkednek ki egyediségükkel? Milyen szerepe van a szolgáltatásnak ezen a területen? 

- A pandémia hatással van a plasztikai beavatkozások és a luxus termékek piacára is. Egyértelműen itt két fő hatást említenék meg, az egyik, hogy kevesebb páciens lett, a másik, hogy a felgyorsult világunk kissé lelassult. A páciensek több időt és energiát fordítanak a járványügyi helyzet óta az informálódásra. Könnyebb lenne az orvosok tevékenysége, amennyibben a páciensek már javában edukáltan érkeznének a konzultációra, természetesen úgy, hogy az orvos és a páciens is biztos legyen abban, hogy hiteles forrásból tájékozódott a páciens. Alapvetően az orvosoknak kevés ideje jut a kommunikációs felületek kezelésére mint például megjelenések, interjúk, social media, ahol tudna tájékozódni valamelyest a páciens. Sokak igényei nagyon magasak az orvos kommunikációja iránt, ami, ha nem elégül ki, abból fakadóan, hogy az orvos jelen van az online térben, akkor csak abban az esetben tud megelégedni, ha azt érzi, tapasztalja, hogy beszélnek az adott orvosról. Ezért választanak a közösségi oldalak csoportjaiból orvost a páciensek. A mi oldalunkon egyszerre jelenik meg, hogy jelen van az orvos, és beszélnek is róla. A páciensek 78%-nak elengedhetetlenül fontos az orvos munkáiról készült fotók megtekintése, ezután a hiteles vélemények mind az orvosról, mind a beavatkozásokról. A független információk is rendkívül fontosak, melyeket a jelenlegi piacon csak az internetes csoportokban és fórumokon tudják megszerezni a páciensek, a valós választás élményét szeretnék megélni. Nálunk senki nem fizethet azért, hogy több megjelenést kapjon, nálunk mindenki egyenlő. A páciensnek a legfontosabb a valós választás megélése, nálunk ezt úgy teheti meg, hogy biztos abban, nem engedünk teret annak, hogy befolyásolják az információkat annak érdekében, hogy valakit előnyben részesítsenek.

 

- Miben rejlik a sikeresség? 

- Minden olyan igényre, ami az orvos vagy a páciens oldalán megjelenik, nagy hangsúlyt fektettünk. Az oldalunkat a piackutatások alapján építettük fel, és optimalizáltuk. Már a főoldalon megjelenik az, hogy a páciens számára nemcsak információt szolgáltatunk a leírásokkal és az orvosprofilokkal, hanem tudatosan végigvezetjük azon az úton, melynek végeredménye az, hogy bejelentkezik konzultációra. Piackutatásunkból kiderült, hogy a pácienseknek független ismeretekre van szüksége, ezért már 74 beavatkozásról, kezelésről készítettünk részletes fogyasztható tájékoztatót. A beavatkozás keresőnket abszolút felhasználó barátmódon építették a webfejlesztők. A kezelés elején mindig egy összegző tábla található, melyben a legfontosabb információkat megtaláljuk, ezután következik egy részletes leírás, amit úgy alakítottunk ki, hogy tömör legyen kinézetre és terjedelmes mélységében. Gondoskodtunk arról, hogy minden páciens könnyen megtalálhassa a számára szükséges információt. A páciensek az adott leírás előtte-utána fotóival találkoznak, ezek a képek számukra az egyik legfontosabb tájékoztatást tartalmazzák, mielőtt orvost választanak. Mi két oldalról is gyűjtünk fotókat, az orvosoktól és a páciensektől is. Az előtte utána fotók minden esetben kapcsolódnak egy orvosi adatlaphoz, így könnyen megtalálja a páciens azt a szakembert, akinek tetszik a munkája. Az oldalunkat úgy építettük fel, hogy felhasználóbarát legyen, könnyű és kényelmes legyen használni, mely folyamatos fejlesztés alatt áll monitorozva a felhasználók viselkedését. 

 

Tesszük ezt azért, mert komoly társadalmi igényt fed a plasztika-esztétika piacon a jó döntés meghozatalának fontossága.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05