A FUJITSU PRIMERGY szerverei Windows Server 2022-tanúsítást szereztek

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 6. 11:18

A Fujitsu PRIMERGY szerverei Windows Server 2022-tanúsítást szereztek, és már rendelhetők az egyik legnépszerűbb szerver operációs rendszer legújabb változatával, amely a világon mindenütt fontos szerepet tölt be az adatközpontok működésében.

Az új Windows Server innovációi közül említést érdemel a többrétegű biztonság és a védettebb távoli munkavégzés lehetősége. A Fujitsu PRIMERGY szerverek használata esetén az ügyfelek még robusztusabb biztonsági szinteket, valamint nagyobb rugalmasságot, hatékonyságot és produktivitást élveznek, ugyanakkor rugalmas platformon modernizálhatják alkalmazásaikat konténerek használatával, illetve stresszmentesen hajthatnak végre IT-migrációs terveket.

 

A világ legnépszerűbb szerver operációs rendszere

A Windows Server a digitális világ motorja, a kritikus szolgáltatások és alkalmazások preferált szerver operációs rendszere. Az adatközponti piacon szerzett pozíciója folytán a Microsoft szerver OS legújabb verziójának megjelenése piros betűs nap az adatközponti vezetők és IT-stratégák innovációs naptárában. 

 

Az erősödő internetbiztonsági fenyegetések kezelése 

Az internetbiztonsági fenyegetések számának folyamatos növekedése és az incidensek gyorsan eszkalálódó hatása miatt a biztonság kiemelt prioritás az IT-vezetők számára. A FUJITSU PRIMERGY szerverek és a Windows Server 2022 új biztonsági funkciói közül említést érdemel a Secured-Core Server, a Secure Connectivity és a Platform Firmware Resilience (PFR). A Secured-Core Server hatásosan véd a fenyegetések ellen és többrétegű biztonságot valósít meg a hardver, a firmware és az operációs rendszer szintjén. A Secured-Connectivity újabb biztonsági réteget illeszt be az átvitel szintjére a még magasabb szintű védelemhez. A PFR segítségével pedig a rendszer meg tudja védeni a platform firmware-ét, észleli a károkozást és visszaállítja a rendszert a legutóbbi ismert jó állapotra. 

 

 

Biztonságosabb távmunka 

A tetszőleges helyszínről való munkavégzés sok vállalatnál napi gyakorlat, amelynek során kiemelt fontossággal bír a céges adatok és alkalmazások biztonsága. A Windows Server távoli asztali szolgáltatásait igénybe vevő IT-adminisztrátorok könnyen lehetővé tehetik a felhasználók számára, hogy bárhonnan elérjék az alkalmazásokat és az asztali gépeket. A platform biztonságosabb hozzáférést nyújt a virtualizált alkalmazásokhoz, valamint távoli asztali hozzáférést és egyszerűsített felügyeletet biztosít. A Fujitsu integrált Remote Management Controller (iRMC) és Infrastructure Manager Software (ISM) megoldásaival az IT-vezetők az adatközpontot is bárhonnan, bármikor elérhetik, hogy integrált nézetet kapjanak az erőforrásokról és a központilag tudják felügyelni őket. 

 

Christian Leutner, a Fujtisu alelnöke és európai termékértékesítési vezetője elmondta: „Az adatvezérelt átalakulás tovább halad előre, új kihívások elé állítva az ügyfeleket. Több adatot kell feldolgozni, több alkalmazást és szolgáltatást kell rendelkezésre bocsátani és megfelelően működtetni. A Windows Server 2022 és a Fujitsu PRIMERGY szerverek párosításával a felhasználók tökéletes kombinációhoz jutnak, még nagyobb biztonság és rendszerteljesítmény mellett. A megbízhatóságuk miatt az ügyfelek által nagyra értékelt Fujitsu PRIMERGY szerverek és a Windows Server 2022 fontos új funkciói együtt biztonságos és jövőbiztos környezetet hoznak létre a ma és a holnap feladataihoz és üzleti igényeihez.” 

 

A Fujitsu PRIMERGY fejlesztései

A Fujitsu x86-os kínálatában* két új, nagyvállalati adatközpontokba szánt PRIMERGY RX szerver, egy GPU-val gyorsított vadonatúj PRIMERGY GX sorozatú szerver és két nagy teljesítményű számítási node szerepel, továbbfejlesztett (2U magas) PRIMERGY CX400 házban (ideálisak helyszűkével küzdő környezetekbe, virtualizációs és nagy teljesítményű számítástechnikai feladatokhoz). Az új PRIMERGY szerverek 3. generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal és nagy sebességű RAM memóriával dolgoznak. Rendszerspecifikus technológiai fejlesztéseik közül említést érdemel a feladatvégzést áttörő mértékben gyorsító Intel Optane 200 sorozatú perzisztens memória, a fejlett grafikus alrendszer és az új EDSFF tároló. A feladatvégzés szempontjából előnyös az együttműködést, az üzenetküldést, a virtualizációt, az adatbázisokat és a nagy grafikus teljesítményt igénylő műveleteteket támogató frissített backend-infrastruktúra. 

 

Az üzletileg kritikus feladatokat támogató és fejlesztést gyorsító platformképességek 

Vijay Kumar, a Microsoft termékmarketing-igazgatója hozzáfűzte: „Az ügyfelek nagyszabású, elosztott alkalmazások futtatására használják a Windows Servert. Ezért a Microsoft olyan platformképességek és eszközök bevezetésére törekedett, amelyek jobb támogatást nyújtanak az üzletileg kritikus feladatokhoz. A Windows Server 2022 platformfejlesztései között szerepelnek a többrétegű biztonság, valamint az Azure és a Windows konténerekkel nyújtott hibrid képességek.”

 

Ár és piaci bevezetés

Az első Windows Server 2022-tanúsított PRIMERGY szerverek október elejétől rendelhetők. Áruk specifikációtól és régiótól függően változik. 

 

_______________

* A FUJITSU PRIMERGY szerverek feladatmegoldásra optimalizált x86-alapú szabványos rendszerek bármilyen feladatra és üzleti igényre. Mivel ezek az igények nem elégíthetők ki egyetlen szervermegoldással, a Fujitsu gazdag portfóliót kínál bővíthető toronyszerverekből, sokoldalú rackszerverekből, sűrűségre optimalizált többnode-os szerverekből, valamint célzottan MI-igényekre fejlesztett GPU szerverekből. Miközben ezek a rendszerek többféle feladatot is ellátnak, mindegyikük konkrét használati forgatókönyvre van optimalizálva. A FUJITSU PRIMERGY szerverek közvetlenül a Fujitsutól vagy SELECT értékesítési partnereitől rendelhetők meg.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05