A 2021-22-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 22. 17:27

A 2021-22-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja, amely a BME és a Karlsruhe-i Technológiai Intézet (KIT) kettős diploma képzésén résztvevő hallgatókat támogatja.​

 

  • Idén 3 tehetséges diák kezdheti meg külföldi szemeszterét a TOP100-ba sorolt egyetemen a Siemens Mobility támogatásával. 
  • A vállalat 1 mérnök-informatikus és 2 villamosmérnök hallgató külföldi félévéhez biztosít ösztöndíjat.

 

 

Egy hosszú távra tervező vállalat számára a legnagyobb érték a megbízható, magasan képzett, új megoldások iránt nyitott munkaerő elérése és megtartása. A jövő szakembereinek megtalálásához, már ma lépéseket kell tennünk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás és képzés támogatására. Erre biztosít kiváló lehetőséget a Budapesti Műszaki Egyetem és a világ száz legjobbja közé sorolt Karlsruhei Technológiai Intézet kettős diploma programja. A két egyetem hosszú együttműködést követően nyílt meg a német nyelvű képzések terén is a kettős diplomaszerzés lehetősége. A program támogatásához a Siemens Mobility Kft. az elsők között csatlakozott.

 

2021 őszén 1 mérnök-informatikus és 2 villamosmérnök hallgató kezdi meg tanulmányait Karlsruheban a Siemens Mobility ösztöndíjasaként. Az ösztöndíj révén a diákok megismerkedhetnek a legmodernebb technológiákkal és szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amit a jövőben is kamatoztathatnak majd pályafutásuk során. A korábbi években Siemens Mobility ösztöndíjban részesült hallgatók magasszintű nyelvtudással és szakmai ismeretekkel gazdagodtak a külföldön töltött szemeszter alatt. A Vállalat támogatása lehetővé tette számukra, hogy a tanulmányaikra koncentrálhassanak.

 

Öröm számunkra, hogy korábbi ösztöndíjasaink közül néhányat már munkavállalóként is köszönthetünk.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15