Fűszerez, steaket süt és még el is takarít

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 27. 09:47

Kevesebb időt töltenél a konyhában, vagy csak nem vonz a főzés gondolata? Tökéletesre sütött húst szeretnél egy különleges alkalomra? Vagy csupán nincs ötleted, hogy mi legyen az aznapi ebéd? A Moley konyha egy teljesen automatizált konyhai egység, amely robotkarokból, mozgásrögzítő rendszerből és egy csatlakoztatott grafikai felhasználói felületből áll.

A robotberendezés egy nagyon pontos és könnyű vázszerkezetbe integrált két összetett robotkézből és különböző típusú érzékelőkből áll. Meg tudják ismételni az emberi kéz mozdulatait, a robotszakács pedig képes a szakácsok emberi készségeinek elsajátítására. Ha ez nem lenne elég, akkor még egy receptkönyvtárhoz is teljes hozzáférést biztosít, valamint robot és emberi felhasználásra optimalizált konyhai gépek és eszközök teljes tárához. Az ételek minden alkalommal ugyanolyan tökéletes minőségben készülnek el. A Moley mérnökei pedig minden héten új recepteket tanítanak meg a rendszernek, hogy a mindig a legfrissebb tudást tudják alkalmazni. 

 

 

Mark Oleynik, a Moley Robotics vezérigazgatója szerint: „Az étel a jó életminőség alapja – megfelelő táplálkozásra van szükségünk. Célom, hogy az emberek életét jobbá, egészségesebbé és boldogabbá tegyem.” Víziója valósággá és a mindennapi élet részévé vált, mivel a Moley konyhák világszerte kerülnek beépítésre családi otthonokba. De vajon kik a Moley Robotics fő ügyfelei? Különféle vállalkozók, híres sportolók, ingatlanfejlesztők, étterem- és szállodatulajdonosok. 

 

Milyen műszaki háttér lapul emögött az újkeletű technológia mögött?

A robotkéz a német SCHUNK robotcéggel együttműködve került kifejlesztésre. A Universal Robots UR3 együttműködő robotjai is részt vettek ennek az elképzelésnek a megvalósításában, mivel meglehetősen jól integrálhatóak és felhasználóbarátok voltak ahhoz, hogy megfeleljenek a főzési folyamat különböző igényeinek.

 

 

A robotkonyha körülbelül 30 műveletet képes végrehajtani, ami lehetővé teszi több mint 5000 recept elkészítését. A Moley által elsajátított legbonyolultabb művelet, egy steak megfordítása egy serpenyőben. A grafikai felhasználói felület segítségével utasíthatjuk a robotot, hogy hozzon létre egy adott receptet, határozza meg az összetevőket, állítsa be a hűtőszekrények hőmérsékletét vagy akár rögzítse az új recepteket. És ez még nem minden. A Moley konyha automatizált tisztítási rendszerrel van ellátva – a robot a főzőlapot főzés előtt és után is megtisztítja, a munkalapot és a főzőzóna levegőjét pedig UV lámpával fertőtleníti. Nem kell már sokat várni, hogy a Moley bemutatótermeiben is kipróbálhassuk a konyhai főzőtechnológia legújabb lépcsőjét. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15