Tonikkal a haj és a fejbőr természetes vitalitásáért

forrás: Prím Online, 2021. október 1. 09:55

A hajápolásban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a fejbőr ápolása, a tonik pedig egy olyan újdonságnak számító termék, amely ennek ápolását segíti. Pihenés, utazás, gasztronómia... mindenki arra törekszik, hogy élvezze az életet, és ehhez bizony a saját külsőnkkel való törődés is hozzátartozik. A haj egészsége és ápoltsága az általános jóllét részét képezi. 

Hogy ez megvalósuljon, oda kell figyelni, hogy ne üsse fel a fejét a korpa, a zsírosodás, hogy ne töredezzen a haj. Viszont ha valaki egy nagyvárosban él a külső tényezőket nem tudja kizárni. A levegőben szálló por mikrorészecskéi, az UV-sugárzás, a száraz levegőjű helyiségek, a tömegközlekedés száraz-párás-áporodott levegője... Az őszi időszak beálltával felkerül a sapka, elindul a fűtési szezon, a hideg levegőből a melegbe jövés-menés és fordítva, a nyári nyugalmasabb időszak után, megint stresszesebbé válik a munka, és ez mind mind megviseli a hajat és a fejbőrt, és kikezdheti ezek egyensúlyi állapotát.

 

A jó hír az, hogy jó minőségű, professzionális hajápoló termékekkel el tudjuk kerülni vagy hatékonyan meg tudjuk szüntetni a bosszantó hajbajokat.

 

 

Tonikot a korpára

 

A fent említett tényezők például kiváltó okai lehetnek a korpának. A sapka alatt például fülledt mikroklíma képződik. A hajtő nem tud szellőzni, pára esetén ráadásul egy kissé ragacsos, kellemetlen szagú kipárolgás is észlelhető, ha levesszük a fejfedőt, és ez hozzájárulhat a korpa kialakulásához. Korpából két fajta is létezik, egyéntől és a körülményektől is függ, hogy kinél melyik alakul ki. Ha amúgy is hajlamosak több faggyút termelni a mirigyek, az táptalajt képezhet a Malassezia nevű gomba elszaporodásának, ami következtében kialakul a zsíros korpa.

 

Mivel ez egy gombás megbetegedés, speciális összetevőt igényel a kezelése, amit a jelzetten zsíros korpára való termékek mindig tartalmaznak. A professzionális termékeket forgalmazó cégek kínálatában ezt mindig megtalálod. Mindenesetre fontos az azonnali kezelés, mert az elhanyagolt zsíros korpa vége lehet kontakt dermatitisz, atópiás ekcéma is.

 

A száraz korpa talán nem olyan ijesztő első látásra, mert ennek nem gomba az okozója, hanem legtöbbször a dehidratáltság, a sok feszültség miatt jön létre. Tény, hogy kellemetlen, hiszen látszik, viszket a fejbőr, az állandó kaparászás pedig akár bakteriális felülfertőzést is okozhat a fejbőrön. De ez olyan véglet, amitől nem valószínű, hogy kell tartanod. Főleg, ha egyből elkezded a kezelést célzott termékekkel. Például a Hair-Line webáruház által forgalmazott Alfaparf Milano termékek tudnak segíteni neked ebben. A Scalp termékcsalád a fejbőr speciális problémáinak kezelésére kifejleszett ápoló tonikokat és samponokat tartalmaz. Az ezekben lévő Microbiotic System olyan pre- és probiotikumokat tartalmaz, amelyek rendkívül hatékonyan segítenek helyreállítani a haj és a fejbőr egészséges harmóniáját. 

 

Tonikok alkalmazása

 

A tonikokat száraz és nedves hajon egyaránt lehet alkalmazni. Feladatuk, hogy nyugtassák az irritált fejbőrt. A fejbőrre fújva be kell masszírozni, nem kell kimosni. Ha csípő, viszkető érzés is van, akkor a termékek közül a Calming tonik javasolt, amely kimondottan ezen kellemetlenségek felszámolásáért felelős.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50