Egyszerű ötletek taroltak a RESTART2021-en

forrás: Prím Online, 2021. október 25. 11:09

A hétvégén megrendezett RESTART2021 ötlet és startup verseny legjobbjai főként a társadalmi vállalkozás kategóriából kerültek ki. A díjazott projektek a szülők, a nők, az idősek gondjaira találtak kiváló megoldásokat.

Mostanában a startup világ a környezettudatosság, a mesterséges intelligencia, a megújuló energia körül forog. A témában szinte minden héten látunk világmegváltó ötleteket, tehetséges fiatalokat és lelkes támogatókat. A Pozi.io alapítói most mégis egy olyan startup versenyt szerveztek, ahol a versenyzők a világmegváltás helyett egyszerű, mindennapi életünket segítő megoldásokkal nevezhettek. Az ötletgazdák olyan témákra koncentráltak, amelyeket eddig a startup ökoszisztéma jórészt figyelmen kívül hagyott. A nemzetközi mezőnyben az idősek, a kisgyermekek, vagy a bántalmazott nők problémái, a lelki egészség és az egészséges életmód is reflektorfénybe került.

 

A Babypurp szájpenész elleni gyerekcumit kínál, a Kontekt időseknek nyújt videós szolgáltatást televízión keresztül, a MINDiet a lelki egészség visszaállításával segít másokon, a Two4.all pedig például egy bloggal kombinált egészségtudatos webshopot tervez elindítani.

 

A RESTART2021 a Covid utáni újrakezdést támogató ötletekben is igen erős volt, hiszen konkrét célcsoportok valódi igényeire kínáltak szolgáltatásokat az ötletgazdák. A Flame az önkéntes tűzoltóknak tervezett mobil appot, míg az Atelierul meu az autószerelő műhelyek napi gondjait orvosolná. Természetesen érkeztek egészen meglepő ötletek is. Ezek közül talán a legérdekesebb egy mongóliai egyetemista projektje volt, amely a Góbi-sivatagban építene űrhajós kiképzést és turisztikai szolgáltatásokat nyújtó földi űrbázist.

 

 

„Az egyszerűség legtöbbször egy termék vagy szolgáltatás sikerének a kulcsa. Az életünk minden területén adódnak megoldandó hiányosságok. A Pozi.io innovátorai pont ezekre a kérdésekre adnak, valódi megoldásokat. Sokkal egyszerűbbnek látjuk egy ilyen projekt sikerre vitelét, mint a bonyolult, nagy szakértelmet igénylő startupokét. Szükség van mindkettőre, de mi most a kisebb léptékű, de igen fontos megoldásokat értékeltük.” – foglalta össze az esemény üzenetét Kovács Roland a Pozi.io CEO-ja.

 

A RESTART2021 főtámogatója az NDV Innovation Kft. volt, melynek tulajdonosa,  Pap Csaba szerint hatalmas szükség van a működő megoldásokra: „A piac folyamatosan igényli az olyan ötleteket, amelyek jobbá, egyszerűbbé teszik az emberek életét. A most kiválasztott projektek hamarosan vállalkozások formájában, szolgáltatásokként jelennek meg, ebben kívánunk nekik segítséget nyújtani.”

 

A Pozi.io egy olyan folyamatosan bővülő, nemzetközi innovációs közösség, ahol már bárki megszervezheti a rendezvényeit. Lehetőséget biztosít akár már egy lokális meetup lebonyolításához is, de hamarosan akár nemzetközi konferenciák, határokon átnyúló hackathonok is bekerülnek majd az oldal rendezvény és verseny kínálatába. Az nemzetközi rendezvényeket már olyan nemzetközi támogatók is megjelentek, mint a Hackathons International, vagy a MediaSpace.global.

 

A közösség oldalán már mintegy 60 országból regisztráltak felhasználók, így a versenyben a magyar és az erdélyi versenyzőkön kívül, amerikai, német, finn, mongol, arab és indonéz csapatok is bejutottak a döntőbe. A zsűri elnöke, Ming Xia HO, az amerikai Draper Startup Network, képviselője volt, amely nemzetközi szervezetként szintén az országokon átívelő  startup kapcsolatok felépítésén dolgozik. Ebbe a hálózatba már Magyarország is bekapcsolódott, többek között a most megvalósult rendezvénnyel.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09