200 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre a TIER

forrás: Prím Online, 2021. október 26. 11:19

A TIER, Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója bejelentette, hogy sikerrel zárta legújabb, 200 millió dolláros, D sorozatú tőkebevonását, ezzel a vállalat megszilárdította pozícióját, mint Európa legtöbb tőkét bevonó mikromobilitási vállalata. A mostani tőkeinjekció, egy szélesebb körű tőke- és hitelfelvétel részeként, a korábbi befektetők, valamint az új partnerként belépő, a környezettudatos befektetéseiről ismert M&G Investments révén valósult meg. A 2 milliárd dollárra értékelt TIER eddig összesen, 660 millió dollárnyi forrást gyűjtött tőkejuttatás és hitelfinanszírozás formájában.

 

●  Az elektromos rollereiről ismert vállalat piaci értéke elérte a 2 milliárd dollárt.

●  A mostani finanszírozási körben a már meglévő befektetők (SoftBank Vision Fund 2, a Mubadala Capital, az RTP Global, a Novator, a White Star Capital, a Mountain Partners, a Northzone és a Speedinvest) mellett új partnerként az M&G Investments és a Mountain Partners is részt vett.

●  A TIER pár hete indította el e-roller szolgáltatását Budapesten is.

 

2018-as indulása óta a TIER hatékony üzemelése és minőségi szolgáltatásai révén Európa vezető mikromobilitási szolgáltatójává vált. A német vállalat eddig 135 000 e-rollert, e-kerékpárt és e-robogót helyezett üzembe 16 ország 150 városában, köztük idén októberben Budapesten is. A TIER a friss tőkét felvásárlásokra és stratégiai célú beruházásokra kívánja felhasználni, miközben szeretné bővíteni nemzetközi jelenlétét a stratégiai piacokon. A vállalat tervei között szerepel multimodális flottájának európai és közel-keleti kiterjesztése további beruházások révén, valamint a TIER Energy Network hálózat kiépítésének folytatása, amely a helyi vállalkozások által üzemeltetett akkumulátor-töltőállomások révén valósul meg.

 

"Lawrence, Matthias és Alex változás iránti szenvedélye az egész szervezetet áthatja, a TIER dubaji központjától egészen a berlini főhadiszállásig. A TIER igen hamar az európai mikromobilitási ágazat vezetőjévé vált, olyan vállalattá, amelyet a fenntarthatóság iránti elkötelezettsége megkülönböztet a versenytársaktól. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk eddigi útjuknak, és az elkövetkező években is stabil partnerként számíthatnak ránk" – mondta Amer Alaily, a Mubadala Capital - Ventures európai igazgatója.

 

 

"A TIER az elmúlt három évben kimagasló növekedést mutatott, bővítette multimodális termékkínálatát, fontos iparági partnerkapcsolatokat épített ki, jelentős pályázatokat nyert. Meggyőződéssel és bizalommal tölt el bennünket a TIER kiemelkedő vezető szerepe a környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és felelős vállalatirányítás (ESG) terén, ami lehetővé teszi számukra Európa vezető mikromobilitási vállalatként betöltött pozíciójuk további erősítését, a sikerek egyre gyorsabb elérését ebben a rendkívül versengő iparágban" – tette hozzá Niranjan Sirdeshpande, az M&G befektetési csoportjának igazgatója

 

Alex Gayer, a TIER Mobility pénzügyi igazgatója elmondta - "Új, és már meglévő befektetőink bizalma és meggyőződése segít bennünket növekedési célkitűzéseink elérésében, és hozzájárul a TIER piacvezető szerepének európai megszilárdításában. Ez a tőkefinanszírozás további erőt biztosít ahhoz, hogy multimodális piaci jelenlétünket globálisan bővítsük, valamint stratégiai beruházásokat és felvásárlásokat hajtsunk végre. A járművekre vonatkozó beruházási igényeinket a felszabaduló hitelkapacitásból tudjuk majd fedezni. Célunk, hogy a TIER az európai mikromobilitás hajtóerejévé váljon, az elektromos rollermegosztó szegmensben betöltött vezető szerepünkre alapozva."

 

"A mostani finanszírozás további forrásokat biztosít a TIER alapvető küldetéséhez, vagyis, a mikromobilitás átalakításához. Az, hogy ilyen rövid idő alatt felhasználóink több mint 80 millió utat tettek meg járműveinkkel, és ezzel több mint 13 millió autós utazást váltottak ki, jól mutatja, hogy a városok világszerte keresik a biztonságosabb közlekedési hálózatok kiépítésének módját, és a széndioxid-kibocsátás csökkentés irányába mozdulnak el" – tette hozzá Lawrence Leuschner, a TIER Mobility vezérigazgatója és társalapítója.

 

A TIER Budapest mellett idén számottevően bővítette jelenlétét Európában, valamint a Közel-Keleten. Olyan új városokban indították el szolgáltatásukat, mint Manama (Bahrein), Utrech (Hollandia) vagy London, ahol megnyerték a város első e-roller rendszerének üzemeltetésére kiírt pályázatot. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05